Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Amsterdam

pil
X

Många väljer att möta våren i Amsterdam och staden lämpar sig väl för weekendresor. Promenera bland vackra hus, kanaler, broar och njut av den livsbejakande atmosfären. Njut av bekymmersfri avkoppling på mysiga kaféer, restauranger och intressanta museer. Här finns mycket att upptäcka och särskilt omtyckta är sevärdheter som Anne Franks hus och Rijksmuseum. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Amsterdam


Nederländernas största stad Amsterdam lockar med en vacker och pittoresk stadsmiljö byggd kring ett nätverk av kanaler. Staden är känd för att vara väldigt cykelvänlig och här finns mer än en cykel per invånare. Korta avstånd och en platt struktur gör det enkelt at ta sig fram i staden. Amsterdam har den största ”gamla stan” av alla huvudstäder i Europa.

Kanaler i Amsterdam
Stadens vackra kanaler en fröjd för ögat.

Trevliga hotell med bra läge
I Amsterdam finns det ett stort utbud av hotell i olika prisklasser. De flesta turister som reser hit över en weekend brukar föredra hotell med centralt läge, nära alla attraktioner och Vondelpark. Vissa väljer dock att söka sig till de södra utkanterna av staden, där det finns vackra grönområden. Här är atmosfären lugnare och det är också nära till arenorna Ziggo Dome och Amsterdam ArenA.

Holländska tulpaner
Holländska tulpaner pryder staden på våren.

De allra finaste lyxhotellen hittar du i de inre delarna av stadskärnan. Läget är attraktivt med närhet till nöjesliv och shoppingstråk med charmiga butiker. Ofta har hotellen dessutom en fantastisk utsikt över Amsterdams kanaler. I Amsterdam är byggnaderna höga och smala och hotellen har ofta branta trappor men sällan hiss.

Nöjen, shopping och restauranger
I centrala Amsterdam finns ett stort utbud av bra restauranger och flera av de mer exklusiva hotellen har prisbelönta kök med nyskapande gourmetmat. Här finns också mängder av många kaféer, vilka inte ska förväxlas med stadens ”coffee-shops”. Amsterdam är en gammal hamnstad och som ett arv har staden ett liberalt klimat när det gäller droger som cannabis. Prostitution är lagligt och tjänster av detta slag hittar man i Red Light District. I denna mytomspunna stadsdel finns också intressanta barer och uteställen.

Bro och cyklar i Amsterdam
Promenera runt bland charmiga broar och hus.

Vid stadens kajer finns det gott om pubar men det bästa utelivet sägs finnas runt torget Leidseplein. De bästa butikerna finner du mellan P.C. Hooftstraat och Kalverstraat och i staden hittar du också den stora marknaden Albert Cuypmarkt. Vondelparken är välbesökt och många brukar anordna en privat picknick i denna vackra park. Amsterdam är en kulturell stad och förutom moderna gallerier och designbutiker kan du även förgylla din weekend med musik, teater och olika föreställningar.

Museer och sevärdheter
Staden kallas ofta Venedig i norr och de karaktäristiska kanalerna och slingrande gatorna med broar bidrar till en särskild atmosfär. Här hittar du också Anne Franks hus, Oude Kerk och det Kungliga slottet. I staden hittar du kända torg och välbesökta muséer som Van Gogh-muséet, Rijksmuseum, National Maritime Museum och Heineken Museum. Andra populära attraktioner är Artis Zoo, det Tropiska muséet och Madame Tussauds.

Cykel i Amsterdam
Amsterdam är känd för att vara en cykelvänlig stad.

För att uppleva staden ur en annan vinkel kan en kanalbåttur rekommenderas. De pittoreska och vackra husen gör sig bra från vattnet. Red Light District är ett populärt besöksmål och många överraskas av hur vackert det är i detta kvarter. Holländarna dricker gärna öl och här hittar du inhemska ölsorter som Heineken och Amstel.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris