Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Glasgow

pil
X

En weekendresa till Skottlands största stad Glasgow blir garanterat ett minne för livet. Staden har förvandlats från nedgången industristad till en levande metropol, med fokus på design, kultur och upplevelser. Med sevärdheter och ett stort nöjesutbud kan staden jämföra sig med London och många föredrar att åka hit för variation. Välkommen hit och upplev den vänliga atmosfären. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Glasgow


Glasgow är Skottlands största stad och här hittar du en unik blandning av internationellt kända gallerier och museer, fantastisk arkitektur och en fantastisk shopping. Här finns även ett stort utbud av barer och restauranger. Kulturlivet är energiskt och detta ihop med stadens vänliga människor skapar ett helt unikt, kreativt klimat. Staden kröntes till Europas kulturhuvudstad 1990.

Kelvingrove i Glasgow
Kelvingrove Museum.

Hotell med fint läge
Det är ingen slump att så många väljer att åka hit på weekendsemester – staden har mycket att erbjuda och du hinner med en hel del på kort tid. De flesta väljer att bo centralt och då har man nära till shoppingområden och uteliv. I staden finns många moderna hotell men även sådana som ryms i anrika, vackra byggnader med mycket karaktär. De flesta erbjuder extra service som frukost på rummet.

Domkyrkan i Glasgow
Domkyrkan i Glasgow.

Nöjen, restauranger och shopping
I Glasgow kan du ta del av ett imponerande nöjesliv. Här finns pubar, barer, klubbar och en musikscen som ständigt bjuder på något nytt. Här finns även utmärkta shoppingmöjligheter. I stadens små butiker eller stora stora shoppingkomplex kan du hitta det allra senaste inom design, mode och litteratur. Särskilt känd är staden för sina mejeriprodukter och många som reser hit över en weekend passar på att köpa med några goda ostar innan hemresan.

Äldre hus i Glasgow
Denna stad är perfekt för weekendresor.

Glasgow kan stoltsera med Baletten, Nationalsymfonin och den Skotska Operan. Dessutom finns här en uppsjö av gallerier och museer. Staden är känd för sin goda mat och här ligger pubar, kaféer, restauranger och små serveringar tätt. På menyn finns både lokala och internationella rätter. Ett signum är att maten lagas med hjärta och själ och av fina, högklassiga råvaror.

Sevärdheter och aktiviteter
Staden är känd för sin arkitektur och i centrum finns otaliga byggnadsverk från den viktorianska epoken. Bland de mest berömda formgivarna hittar vi den legendariske arkitekten och designern Charles Rennie Mackintosh. Många weekendresenärer tycker om att promenera runt i staden och det är inte för inte den fick utmärkelsen Storbritanniens City of Architecture och Design 1999.

Moderna byggnader i Glasgow
Staden är känd för sin arkitektur.

Här kan du även besöka vackra och inspirerande stadsparker. Stadens stora botaniska trädgård är ett givet besöksmål och om vädret tillåter kan man avnjuta en picknick i gröngräset. Andra populära sevärdheter är transportmuséet, det moderna konstmuséet och Glasgow Cathedral, som är en imponerande byggnad i skotsk gotisk stil.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris