Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Barcelona

pil
X

Weekendresor till Barcelona är mycket populära och här hittar du fina stränder, berömd arkitektur och ett imponerande nöjesliv. Besök det berömda gångstråket La Rambla, koppla av i på stranden Barceloneta och avnjut drinkar och tapas på någon mysig restaurang. Staden är känd för sina byggnadsverk av Antoni Gaudì och här hittar du även FC Barcelonas hemmaarena Camp Nou. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Barcelona


Det som gör Barcelona till en så attraktiv stad är att du kan njuta av strandliv, nöje och kultur på ett och samma ställe. Stränderna ligger i direkt anslutning till staden och även om staden är stor upplevs avstånden som små. Staden är kosmopolitisk och det avspeglas i dess rika och moderna kulturliv. Samtidigt är det historiska inflytandet påtagligt och det romerska arvet avspeglas i både konst och arkitektur.

Vy över Barcelona och Montjüic
Vy över Barcelona och Montjüic.

Många trivsamma hotell
Här hittar du många bra hotell i olika prisklass. Det mest bekväma för en weekendsemester är förstås att bo inne i den centrala stadskärnan. Vid centrum och intill stranden ligger flera riktigt fina lyxhotell med utmärkt service, spa och gourmetrestaurang. Vissa har takterrass med pool där du kan njuta av utsikt över både staden och Medelhavet. Par väljer ofta att bo i det lugna och gröna området vid berget Montjüic.

Äldre byggnadsverk i Barcelona
Här finns en mängd vackra byggnadsverk.

Sarrià-St. Gervasi är förvisso ett affärsdistrikt, men här finns fina hotell med bra service. Som i alla tätbefolkade storstäder finns även ett stort utbud av mer prisvärda boendealternativ. I stadens utkanter erbjuds billigare hotell och det behöver inte vara fel i sig - men välj med omsorg så att du inte blir besviken. I de centrala delarna finns många nya boutique-hotell med personlig touch och hög standard.

Stranden Barceloneta
Njut av sol och bad vid den vackra stranden Barceloneta.

I det populära distriktet Ciutat Vella hittar du Strand St Sebastià, som tillsammans med Barceloneta är en av stadens mest anrika stränder. Bland de nyare finns Strand Nova Mar Bella, Strand Nova Icaria, Strand Bogatell och Strand Llevant. Samtliga av stadens stränder är välskötta och här erbjuds uthyrning av solstolar och parasoll samt andra bekvämligheter.

Sevärdheter och attraktioner
I Barcelonas gotiska kvarter finns slingrande gränder och vackra byggnader. För många är detta själva sinnebilden av staden och här kan man strosa omkring i timmar. Besök bland annat Antoni Gaudìs stora katedral Sagrada Familia, som ännu inte är färdigställd. Här hittar du också den vackra parken Parc Güell, Casa Battlo och Casa Milà.

La Sagrada Familia
Gaudis berömda katedral La Sagrada Familia.

Staden är omtyckt av konstälskare och här hittar du flera stora konstmuseer som Mirómuseet, Picassomuseet, och MACBA (stadens museum för modern konst). Här finns Zoo Barcelona och nöjesparken Tibidabo, men de mest populära attraktionerna är fotbollsmatcher på Camp Nou och FCB fotbollsmuseum.

Restauranger, shopping och nöjen
I staden finns ett enormt utbud av kaféer, restauranger och barer. Förutom traditionella tapas kan du prova goda medelhavsinspirerade rätter. Här finns flera prisbelönta restauranger med nyskapande kök. I Barcelona hittar du även casino och trendiga diskotek och nattklubbar. Kulturlivet är dynamiskt och årligen anordnas olika festivaler som De Cajón festival flamenco. Staden har flera shoppingstråk, som Plaza Catalunya, La Rambla och den eleganta avenyn Passeig de Gràcia.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris