Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Paris

pil
X

Paris är en av världens mest välbesökta städer och många söker sig hit för en härlig weekend. Den romantiska och konstnärliga atmosfären har lockat besökare i decennier och förutom Eiffeltornet hittar du Louvren, Notre Dame och de stora varuhusen Galeries Lafayette och Printemps. Kulturlivet är något alldeles speciellt och här samlas artister och konstnärer för att ta del av stadens atmosfär. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Paris


Till Paris kan du åka året runt, men våren är särskilt omtyckt och staden är en av de mest populära weekend-resmålen. En romantisk weekend till Paris är det många som drömmer om! Här kan du strosa runt bland färgglada blommor och känna vårsolens värme, eller ta en kopp kaffe på någon mysig uteservering. Stadens kommunikationer är goda och det går enkelt att ta sig till olika stadsdelar. När man ska välja hotell inför weekendresan är det alltid klokt att fundera på vad man vill se och sedan välja område utifrån det.

Paris med Eiffeltornet
Vy över Paris med Eiffeltornet.

Fina hotell med bra läge
Vissa föredrar att bo centralt med närhet till alla sevärdheter, medan andra föredrar att dra sig tillbaka i lugnare områden. De flesta par som reser till Paris väljer just lugna, romantiska hotell strax utanför själva centrum. Dessa har ofta utmärkt service och som gäst kan du erbjudas frukost på rummet. De finaste hotellen har attraktivt läge mitt i centrum och ofta har de vacker utsikt över staden.

Slott i Paris
Beundra vackra slott och historiska byggnader.

Populära områden är Quarter Latin och Opéraområdet. Härifrån har du promenadavstånd till många sevärdheter och den vackra floden Seine. Från Opéraområdet har du dessutom nära till flera av stadens stora varuhus. Andra omtyckta områden är Montparnasse, Vänstra stranden, Les Halles och Faubourg Saint-Honairé. Staden är känd för sin särskilda atmosfär och många tycker om att strosa omkring i timmar och beundra vackra byggnader.

Attraktioner och sevärdheter
Paris genomtänkta stadsplanering med avenyer och boulevarder och avenyer har varit förebild för många av Europas övriga städer. Här hittar du det imponerande Eiffeltornet, Notre Dame, Sacré-Cœur, Triumfbågen och mängder av vackra slott och parker. Utanför Paris hittar du det berömda slottet Versailles och Disneyland Paris, som innebär mycket nöje för hela familjen.

Louvren i Paris
Konstmuseet Louvren.

I staden finns många fina museer och bland de mest välbesökta finns Musée d'Orsay, Musée Jacquemart-André, Rodinmuseet, Musee de l'Orangerie och Militärmuseet (Musee de l'Armee). Det världsberömda konstmuseet Louvren lockar mängder av turister varje år och för att komma in här bör du vara beredd på långa köer. Det går även att köpa särskilda biljetter för snabbare entré.

Shopping, restauranger och nöjesliv
Paris är som rena paradiset för shoppingsugna och här finns många intressanta loppmarknader med antika prylar. I staden finns också stora matmarknader och det är en upplevelse att flanera bland alla fina råvaror. I den ”Gyllene triangeln” och den världsberömda gallerian Galeries Lafayette, vid Boulevard Haussman, hittar du många fina modebutiker.

Galeries Lafayette
Det berömda köpcentrat Galeries Lafayette.

Staden är känd som modets och gastronomins huvudstad och här kan du hitta flera av världens mest kända restauranger. Det franska köket är världsberömt och maten avnjuts vanligtvis med inhemska viner. I Paris finns också ett stort utbud av bagerier, barer och kaféer. Vid anrika Moulin Rouge i stadsdelen Montmartre kan du njuta av bra soaréer och föreställningar. Staden har även en berömd opera och flera bra teatrar.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris