Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Edinburgh

pil
X

Den skotska huvudstaden Edinburgh är det perfekta resmålet för historieintresserade och förutom fascinerande museer finns här gott om vackra byggnader. Staden ligger vid Firth of Forths sydstrand och gränsar mot Nordsjön. Många väljer att åka hit på weekendresa och det är lätt att förföras av stadens charm. Njut av avkopplande promenader i vacker natur, trivsam atmosfär och god mat. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Edinburgh


Skottland är mer än bara kiltar, säckpipor och whisky. Huvudstaden Edinburgh lämpar sig utmärkt för weekendresor och här hittar du vacker natur, härliga människor och spännande arkitektur. Staden har blivit utsedd till Storbritanniens vackraste stad och placeringen vid havet hjälper förstås till. Att besöka Edinburgh Castle med magnifikt läge uppe på en kulle är nästan ett måste.

Äldre byggnader i Edinburgh
Staden är perfekt för weekendresor.

Hotell med fint läge
I Edinburgh finns många trevliga hotell och vissa ryms i charmiga, äldre byggnader. Staden är uppdelad i Old Town och New Town, men den nyare delen är inte särskilt ny. Här härstammar många av husen från 1700-talet och miljön är mycket pittoresk. Även om utsidan på hotellen är gammal är insidan ofta ny och fräsch. Många passar på att boka ett lite finare rum eller svit på sin weekendresa. I och utanför staden kan du också finna fina slottshotell.

Edinburgh Castle
Besök det vackra Edinburgh Castle.

Shopping, nöjen och restauranger
Här möts du av en unik stadsmiljö med pittoreska gränder och paradgatan Royal Mile. Den största shoppinggatan Victoria Street ligger mitt i gamla stan och här finns både små fristående butiker, vintage och exklusiva märkesbutiker. I staden finns ett bra utbud av trevliga restauranger och pubar. Restaurangerna är ofta väldigt mysiga och vi rekommenderar dig att prova det skotska köket med lokala delikatesser som haggis och fruktkaka.

Vy över Edinburgh
Vy över Edinburgh.

På senare år har även klubbar och vinbarer blivit allt mer populära och många av lokalinvånarna har bytt ut den traditionella ölen mot exklusiva viner. Edinburgh har ett rikt kulturliv med många festligheter och evenemang och detta beror till viss del på att staden är en universitetsstad. Under fyra veckor i augusti arrangeras den årliga Edinburgh International Festival som lockar många besökare. I staden hittar du också biografer och Scottish Opera.

Sevärdheter och aktiviteter
Både nya och gamla stan finns med på Unesco:s världsarvlista och i Edinburgh finns många sevärdheter. Naturen och arkitekturen är fantastisk och här hittar du ett stort utbud av historiska lämningar. Den mest imponerande är föstås Edinburgh Castle som vakar över staden. Här kan du studera de vackra kronjuvelerna. Drottningens officiella residens The Palace of Holyroodhouse är värt ett besök. På 1500-talet bodde även den berömda Mary Stuart här.

Holyrood Palace
Holyrood Palace omgärdad av en stor park.

Vid den forna genomfartsleden The Royal Mile finns en mängd vackra medeltidsbyggnader. Det dramatiska landskapet med vindsvepta kullar gör Edinburgh väl värd att besöka. Andra populära sevärdheter är St. Giles Cathedral, Real Mary King's Close och Museum of Scotland. Hyrbil är ett bra sätt att ta sig utanför staden och många passar på att utforska omgivningarna. Välkommen hit på weekendsemester du också!

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris