Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Florens

pil
X

Den italienska pärlan Florens är en perfekt stad för weekendresor. Här kan du avnjuta konst, utsökt mat och vin i de mest fantastiska omgivningar. Staden är omgiven av dalgångar och romantiska berg täckta med olivträd. Genom tiderna har många stora konstnärer lockats hit och i Florens finns det gott om historiska byggnader och vackra skulpturer. Njut av den unika miljön och koppla av med en äkta italiensk cappuccino. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Florens


Florens medeltida stadskärna är liten och kompakt, men trots detta rymmer den många intressanta sevärdheter och äldre konstverk. Många väljer att åka till Italien på weekendresa och Toscana är särskilt omtyckt. Till Florens åker du inte för sol och bad, utan här står konst, kultur och arkitektur i fokus. Området är även berömt för sin utvecklade matkultur.

Vy över Florens
Florens är perfekt för weekendresor.

Vackra och trivsamma hotell
För att få ut maximalt av din semester i Florens bör du bo så centralt som möjligt. Den gamla stadskärnan är väldigt charmig och här finns många hotell i olik prisklass att välja på. De flesta ryms i äldre byggnader med mycket karaktär och här finns både enklare inredda rum och riktiga lyxhotell. Ett bra boende förgyller vistelsen och många bokar ett finare rum eller svit på sin weekend.

Broar i Florens
Promenera bland pittoreska hus och broar.

Konst, kultur och sevärdheter
Florens är känd för sin skönhet och stora konstnärer som Michelangelo, Leonardo da Vinci och Botticelli har lockats hit. Strosa gärna runt i lugn och ro på din weekend och beundra de historiska byggnaderna och skulpturerna som finns i staden. Här kan du också besöka museer och stora kyrkor. Den mest kända är den enorma Domen, som tog 150 år att bygga.

Katedral i Florens
Katedral i Florens.

Den vackraste kyrkan är förmodligen Santa Crocekyrkan och här ligger storheter som Michelangelo, Dante och Machiavelli begravda. Palazzo Vecchio är ett medeltida palats som idag fungerar som Florens stadshus. Vid Palazzo Pitti hittar du flera museer och dessutom en vacker park. I staden finns exempelvis det stora konstmuseet Uffizierna, Museo Nazionale del Bargello, Museo di San Marco och Museo dell'Opera del Duomo.

Restauranger, shopping och nöjen
Strosa gärna omkring och njut av de vackra historiska byggnaderna, museerna, de exklusiva butikerna, caféerna och restaurangerna. Tänk på att de bästa och mest prisvärda restaurangerna ligger en bit ifrån de största turiststråken. Sommartid kan en picknick i någon av Florens vackra parker också vara ett bra alternativ. Förutom barer, diskotek och jazzklubbar bjuder staden på en mängd biografer och aktiviteter. Den nybyggda operan lockar många besökare och här kan du se riktigt högklassiga föreställningar.

Ponte Vecchio i Florens
Ponte Vecchio – stadens äldsta bro.

Staden delas i två delar av Floden Arno. Den norra delen, Oltrarno, är känd för hantverk och en pittoresk atmosfär medan södra delen präglas av elegans, flärd och turism. Här finns flera broar och den äldsta är Ponte Vecchio, där du kan handla guldsmycken och andra exklusiva varor. Längs gatan Via dei Tornabuoni ligger många fashionabla modebutiker och i staden hittar du även ett och annat varuhus, som Coin och La Rinascente. I Florens kan du köpa läder, skor och textil av hög kvalitet.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris