Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Istanbul

pil
X

Istanbul lockar många turister och det som gör staden så intressant är att här möts Europa och Orienten. Den är dessutom Turkiets största och här finns förutom historiska sevärdheter även ett kosmopolitiskt folkliv. Här kan göra kulinariska utflykter och smaka på god mat som yoghurtgrytor, färsk fisk och baklava. Staden är väldigt tillgänglig och det är enkelt att ta sig fram till fots. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Istanbul


Istanbul är en populär stad för weekendresor och många uppskattar kontrasten mellan Europeisk och Orientalisk kultur. Staden är som en smältdegel och den delas i två; en europeisk och en asiatisk sida. I Istanbul kan du tillbringa timmar med att strosa runt och insupa den unika atmosfären. Det turkiska arvet är påtagligt och förutom pampiga byggnader finns här historiska sevärdheter, turkiska bad och en intressant matkultur.

Hustak i Istanbul
Här möts Europa och Asien.

Bra hotell i Istanbul
I Istanbul finner du ett stort utbud av bra hotell. De flesta weekendresenärer väljer att bo i närheten av stadens historiska centrum, i Beşiktaş eller i distriktet Beyoğlu. De mest populära hotellen kan ofta erbjuda rum med fin utsikt. Vid Bosporen hittar du de allra finaste lyxhotellen och de flesta ligger i området Besiktas, på den europeiska sidan av staden. En bra utgångspunkt är att tänka igenom vad du vill göra under din semester och sedan välja prisklass och läge utifrån det.

Hagia Sofia i Istanbul
Hagia Sofia i Istanbul.

Shopping, nöjen och restauranger
Staden har ett rikt kulturliv och här kan du njuta av konst, musik och dans. Staden fullkomligt sjuder av liv och många reser hit för att uppleva atmosfären. Istanbul är en anrik handelsstad och här kan du bland annat fynda billiga kläder. Förutom gallerior som Grand Bazaar och shoppingcentren Akmerkez och Cevahir hittar du också flera stora basarer.

Kustlinje i solnedgång
Kustlinje i solnedgång.

I Istanbul smälts asiatisk och europeisk kultur smälts samman, vilket avspeglas i matutbudet. Här kan du hitta allt ifrån finns allt ifrån enklare matställen med asiatiska rätter, meze och kebab till riktigt exklusiva lyxrestauranger. Här finns många populära barer och pubar och stadens bästa uteliv hittar du på İstiklal Avenue. Missa inte att besöka något av stadens turkiska badhus - hamambad - på din weekendresa.

Aktiviteter och sevärdheter
I Istanbul finns mycket intressant att upptäcka. Staden är historiskt viktig och har ett unikt läge mitt emellan två kontinenter. Bosporen som delar dem är en viktig vattenväg och staden har sedan länge varit en knutpunkt för handel. Från början var staden kristen, men idag är Islam den dominanta religionen. Här finns sevärda moskéer som Blå moskén (Sultan Ahmet Camii), Süleymaniyemoskén och Beyazitmoskén.

Moské i Istanbul
I Istanbul finns flera sevärda moskéer.

Den berömda kyrkan Hagia Sofia har under årens lopp omvandlats till moské. Numera fungerar den som museum och den rankas som ett av världens stora arkitektoniska mästerverk. I staden finns gott om äldre mosaik och många passar på att förgylla sin weekend med ett besök vid sultanens palats Topkapi. I Istanbul hittar du flera bra museer, som Mosaikmuséet, The Ataturk Museum, İstanbuls Arkeologiska Museum och Modern Arts Museum. Barn brukar uppskatta en utflykt till Istanbul Sea Life Aquarium.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris