Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Munchen

pil
X

Tyska staden München en av landets mest kända och många väljer att åka hit på weekendresa. Förutom ett enormt utbud av bra restauranger kan du besöka några av landets bästa museer. Tycker du om öl får du inte missa den årliga ölfestivalen Oktoberfest. Detta arrangemang lockar miljontals besökare varje år och många reser även hit för att se på fotboll på Allianz Arena. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Munchen


München är ett trendigt resmål för weekendresor och denna stad har mycket spännande att erbjuda. Staden är rik och välmående och förutom pampig arkitektur kan du njuta av god mat, öl och ett hett nöjesliv. Förutom en intressant historia och vackra slott finner du stora grönområden och en fin djurpark. Missa inte att besöka någon av stadens oräkneliga ölhallar och ölträdgårdar.

Hus och byggnader i München.
Tyska staden München är perfekt för weekendresor.

Hotell med centralt läge
I München finns många bra hotell i olika prisklass och för att få ut så mycket som möjligt av din semester kan du gärna välja något som ligger centralt. Här hittar du både moderna hotell och sådana som ryms i äldre, vackra byggnader. Par som besöker staden för en romantisk weekend brukar ofta boka ett finare rum eller svit. Hotellen erbjuder ofta extra service, som blommor och choklad eller frukost på rummet.

Karusell på Oktoberfest
Karusell på Oktoberfest.

Nöjen, restauranger och sevärdheter
I München hittar du många utmärkta restauranger, barer och uteställen. Mest känd är dock staden för sina ölhallar och Biergartens (ölträdgårdar). I september och oktober arrangeras den årliga festivalen Oktoberfest och då lever staden verkligen upp. Känner du för lugn och ro så ligger Engelska parken - en av Europas största stadsparker - i anslutning till staden. I München hittar du också några av Tysklands finaste konstmuseum, som Haus der Kunst och de tre Pinakoteken. Besök även Tekniska Universitetets arkitekturmuseum.

Regeringsbyggnad i München.
Den imponerande regeringsbyggnaden i München.

Den shoppingsugne weekendresenären har goda möjligheter att få sitt lystmäte stillat. På den lyxiga paradgatan Maximilianstrasse ligger dyra modeboutiqer och juvelerare på rad. Gärtnerplatzviertel och Glockenbachviertel lockar med spännande småbutiker och här kan du hitta det mesta inom design, mode och musik. På Türkenstrasse i Maxvorstadt kan även besöka fina antikaffärer. Marienplatz är hjärtat av den gamla staden och här kan du studera både Stefanskyrkan och det gamla rådhuset.

Aktiviteter och utflykter
Münchens stora djurpark ”Hellabrunn” var världens första geografiska zoo och grundades 1911. Här lever djuren i arrangerade miljöer, som påminner om de som skulle haft i vilt tillstånd. Fotbollslagen Bayern München och 1860 München är förstås stadens stolthet och för den fotbollsintresserade blir en match på Allianz Arena ett minne för livet. Följ gärna med på en arrangerad cykeltur i staden, så får du lära dig mer med hjälp av kunniga guider.

Vy över Alperna
Upptäck den vackra naturen i Alperna.

Åk med på en arrangerad utflykt eller hyr egen bil. Landsbygden utanför staden är både pittoresk och vacker och många väljer att åka upp i de närliggande bergen. Möjlighet finns även att göra en längre dagsutflykt till Berchtesgaden och Örnnästet. Utsikten från toppen är hänförande vilket är lite ironiskt eftersom Hitler själv sägs ha lidit av svindel. Andra populära sevärdheter är Nymphenburg slott och Asam´s kyrka.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris