Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Krakow

pil
X

Den vackra, polska staden Krakow är populär och många väljer att åka hit på weekendresa. Här kan du njuta av storslagen arkitektur, sevärdheter och ett livligt nöjesliv. Staden var tidigare Polens huvudstad och detta har satt sina spår. I Krakow finns det mesta du kan önska på en semester och förutom vackra medeltidsbyggnader hittar du både slott och charmiga gator med uteserveringar. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Krakow


Krakow är ett perfekt resmål för weekendresor och det är lätt att koppla av i den trivsamma atmosfären. Med sin unika blandning av venetianska palats och medeltida riddarborgar väcker den fantasin till liv. Många tycker om att flanera i Gamla Stan där man kan lyssna till gatumusikanter och avnjuta en kopp kaffe på något av de mysiga kaféerna. Här finns också många bra butiker och trevliga marknader.

Wawel Royal Castle i Krakow
Kungliga slottet Wawel.

Fina hotell med centralt läge
Utbudet av hotell är imponerande och här hittar du alternativ i olika prisklass och nivå. De flesta väljer att bo centralt för att kunna utnyttja tiden så bra som möjligt. Par brukar ofta uppskatta de finare hotellen och förutom romantiska rum erbjuds också utmärkt service som blommor och choklad eller frukost på rummet. Även om man inte tillbringar jättemycket tid på rummet kan ett trivsamt hotell förgylla hela vistelsen.

Gamla stan i Krakow
En weekendresa till Krakow är ett minne för livet.

Restauranger, shopping och nöjen
Krakow är en livlig universitetsstad och här kan du uppleva ett roande nöjesliv och shopping till bra priser. På stan finns gott om uteserveringar och här kan man ta en drink innan de attraktiva diskoteken och nattklubbarna öppnat. Flera av restaurangerna ligger i byggnader med anor från Medeltiden och matkulturen brukar tilltala de flesta. I Krakow finns det gott om butiker – både med souvenirer, hantverk och exklusiva märkeskläder. Den stora Tyghallen Sukiennice är en populär marknadsplats och lockar många besökare.

Mariakyrkan i Kraków
Mariakyrkan med anor från 1200-talet.

Historisk bebyggelse
Den gamla delen av Krakow - Stare Miasto – bjuder på en unik och välbevarad miljö. Det stora torget Rynek Glówny är stadens hjärta och här finns också Kungaborgen Wavel, som kallas Polens Akropolis. När man besöker staden för en weekend kan det vara skönt att koppla av och upptäcka staden till fots. Förutom synagogor kan du besöka den judiska stadsdelen Kazimierz och på S:t Florians gata ligger det hundra år gamla kaféet Jama Michalika.

Den judiska stadsdelen har rustats upp ordentligt och här kan man flanera omkring i timmar. Njut av kaffe på och avkopplande samtal och låt dig uppslukas av den avkopplade atmosfären. I staden finns också en mängd attraktiva museer och konstmuseer, som Lost Souls Alley, Kraków, Oskar Schindlers fabrik och Stained Glass Museum (Muzeum Witrazu).

Intressanta utflykter
I närheten av staden ligger den världsarvslistade saltgruvan i Wieliczka. Denna unika plats är en av områdets mest välbesökta sevärdheter och består av 300 km av underjordiska gångar. Förutom saltskulpturer och reliefer finns här också en underjordisk konserthall. En bit utanför Krakow hittar du också det berömda museet Auschwitz-Birkenau. Ett besök här lämnar ingen oberörd och många turister passar på att ta del av dess historiska betydelse.

Äldre byggnader i Krakow.
I staden finns många vackra byggnader.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris