Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Aten

pil
X

Den grekiska huvudstaden Aten är ett populärt resmål för weekendresor. Njut av sol, bad och underbar mat. I Aten har du dessutom nära till många historiska museer och sevärdheter. Staden har länge varit centrum för grekisk konst och kultur och här kan du ta del av ett överflöd av enkla nöjen. Många uppskattar kombinationen av gammalt och nytt, vilket blir en spännande mix. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Aten


Aten är en historiskt betydelsefull stad med levande kultur. Många väljer att åka hit på weekendresa och här finns mycket att ta del av. Utmärkt shopping, god mat, antika sevärdheter och ett fartfyllt uteliv. Dessutom hittar du fina stränder som lockar till långa, lata dagar med sol och bad. Passa på att boka in en resa du också – den grekiska övärlden har lockat till sig besökare i tusentals år.

Parthenon i Aten
Parthenon i Aten.

Hotell med bra läge
I Aten hittar du ett enormt utbud av bra hotell. Weekendresenärer brukar ofta välja ett med centralt läge, för att få ut så mycket som möjligt av semestern. Här finns fina rum och sviter men även större lägenheter, vilket kan vara väldigt lyxigt. Många hotell har också uteplats eller terrass med utsikt över staden eller vattnet. Ofta finns även ett poolområde med bar och loungedel, för hotellets gäster.

Äldre byggnad i Aten
I Aten kan du verkligen känna historiens vingslag .

Shopping, nöjen och restauranger
Här kan du njuta av utmärkt shopping och det mesta ligger på bekvämt gångavstånd från stadens centrum. På marknadsgatan Monastiraki hittar du mattor, kläder, skulpturer, antikviteter och guld. Vid Syntagmaplatsen kan du handla exklusiva kläder som Armanikostymer, men här finns också exotiska varor som vinrankor. I Kolonaki ligger många modebutiker och i Plaka eller "gamla stan" hittar du den populära saluhallen.


Aten är en perfekt stad för weekendresor.

Kiffisias är stadens finaste stadsdel och här kan du shoppa exlusivt. I området finns också några av stadens bästa restauranger. Smaka på inhemska delikatesser som moussaka, souvlaki, ostpaj och tsatziki. Nattetid skiftar staden karaktär och då kan du flanera bland tavernor, barer och välbesökta nattklubbar. När mörkret faller infinner sig också en mycket charmig atmosfär vid stadens torg, restauranger och kaféer.

Sevärdheter och aktiviteter
Grekland är den västerländska kulturens vagga och här finns mycket att upptäcka. Staden är full av antika sevärdheter och mest känd är förmodligen Parthenon i Akropolisparken. Detta monument vakar över staden från sin klippa och utsikten är hänförande. I staden finns också det Arkeologiska nationalmuseet, Alexander Soutzos museum och Nationalgalleriet. Mitt i centrum hittar du den gamla Olympiastadion där de första moderna Olympiska spelen anordnades 1896.

Amfiteater vid Akropolis
Amfiteater vid Akropolis.

Många weekendresenärer passar på att besöka kalkstensklippan Lykavittos, som är Atens högsta punkt. Här hittar du även Agios Giorgos kapell med en fantastisk utsikt över staden. Vill du nå ända upp till toppen kan du färdas med kabinbana. I staden finns muséer, Dionysosteatern och Akropolis, och möjlighet finns även till längre utflykter. Från Atens hamnstad Pireus går det färjor och flygbåtar för dig som vill utforska den grekiska övärlden.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris