Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Köpenhamn

pil
X

Danmarks huvudstad Köpenhamn passar perfekt för en weekend och har flera gånger blivit utsedd till världens bästa stad att leva i. Intressant arkitektur, vackra grönområden och restauranger av hög klass gör den mycket attraktiv. Här kan du uppleva historisk miljö och samtidigt njuta av en nyskapande och kontinental atmosfär. Missa inte att besöka klassiska utflyktsmål som Köpenhamn Zoo och Tivoli. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Köpenhamn


Köpenhamn brukar även kallas Kongens by och här hittar du både vackra hamnkvarter och det långa shoppingstråket Ströget (Strøget). Denna gågata sträcker sig från Kongens Nytorv till Rådhusplatsen och här hittar du ett stort utbud av butiker, gallerior, kaféer och restauranger. Danmark är världens äldsta monarki och här kan du även besöka flera vackra slott. Glöm inte att provsmaka några av stadens goda smörrebröd under din weekend i staden!

Nyhavn med vackra hus
Nyhavn med vackra hus.

Hotell med bra läge
I Köpenhamn finns det ett stort utbud av bra hotell och många har attraktivt läge nära den centrala stadskärnan. Barnfamiljer väljer ofta att bo nära Tivoli eller strax utanför staden, på ett större hotell med lugnt läge, goda parkeringsmöjligheter och stora familjerum. Par föredrar istället att bo i centrum eller med utsikt över vattnet. Ofta kan hotellen erbjuda frukost på rummet och extra lyx som blommor, choklad och mousserande vin.

Vatten och båtar i Köpenhamn.
Köpenhamn är känd för sina smörrebröd.

Ett bra boende kan förgylla hela vistelsen så välj med omsorg. I staden hittar du både mindre boutiquehotell och välkända businesshotell av hög klass. Kommunikationerna är goda och oavsett var du väljer att bo kommer du hinna se mycket av staden. Danmark håller hårt på sina helgdagar och då är affärerna ofta stängda – även i gallerior. Kontrollera detta innan bokning så att du inte blir besviken.

Nöjen, restauranger och shopping
Många reser till Köpenhamn för att besöka Tivoli och Köpenhamn Zoo, men intill Öresundsbron finns också National Aquarium Denmark eller Den Blå Planet, som är Norra Europas största akvarium. Staden ligger precis vid kusten och på en klippa utanför Kastellet sitter den välkända skulpturen ”Den lille havfrue” eller Lilla Sjöjungfrun – som speglar huvudpersonen i H.C. Andersens saga.

Den lille havfrue
Den lilla sjöjungfrun.

Runt om i staden flera fina badplatser, som hamnbadet Island Brygge (Bryggen) och den nya Amager Strand. Här finns också ett antal vackra parker, som Amager Fælled, Kongens Have och den botaniska parken (Botanisk Have). Den konstintresserade kan besöka Thorvaldsens Museum, Stadens Museum för Konst och Den Hirschsprungske Samling. Här ligger Charlottenborgs konsthall med samtida konst och ett par mil söder om staden hittar du också ARKEN Museum for Moderne Kunst.

För den historieintresserade kan besöka Nationalmuseet, Københavns Museum (Köpenhamns Stadsmuseum) och Glyptoteket (Ny Carlsberg Glyptotek). Staden är känd för sina designbutiker och här kan du handla smycken från Ole Lynggaard och Georg Jensen Silver. Här finns flera internationellt kända restauranger och Nörrebro och Ködtbyen bjuder på ett partyliv som imponerar. I staden kan du också njuta av musik, teater och olika föreställningar.

Upptäck mer av staden
Många passar på att boka in en guidad rundtur, med buss eller kanalbåt. Strax norr om staden ligger det världsberömda konstmuséet Louisiana (Louisiana Museum of Modern Art) och norr om staden ligger ”Bakken” eller Dyrehavsbakken som är världens äldsta nöjespark. Besök även de charmiga, historiska hamnkvarteren och de kungliga slotten Rosenborg och Amalienborg.

Vakt utanför kungliga slottet
Vakt utanför kungliga slottet.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris