Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Warszawa

pil
X

Warszawa är en modern storstad där du får mycket för pengarna. Många tänker på Warszawa som en grå och trist stad, men inget kunde vara mer felaktigt. Staden är numera en av Europas trendigaste och lämpar sig utmärkt för weekendresor. Här kan du njuta av riktigt lyxigt boende, livligt uteliv och god mat till riktigt bra priser. Välkommen att besöka denna spännande stad du också! Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Warszawa


Polens huvudstad Warszawa har nära två miljoner invånare och här finns allt du kan kräva av en modern storstad. Utelivet anses vara något alldeles speciellt och här hittar du trendiga restauranger, barer, nattklubbar och krogar men även intressanta kulturaktiviteter. Dessutom lockar Gamla stan med bildsköna vyer och en genuin atmosfär. Att det dessutom är billigt gör att du får valuta för dina semesterpengar.

Vy över Warszawa
Vy över Warszawa.

Hotell med hög standard
De flesta som besöker staden för en weekend väljer att bo centralt, för att hinna uppleva så mycket som möjligt. Här kan du bo billigt och unna dig nätter på riktiga lyxhotell. Vad sägs om en vacker svit med utsikt över staden? De finare hotellen erbjuder ofta service långt utöver det vanliga och här kan du exempelvis få blommor och choklad, eller frukost på rummet. Vissa är nybyggda medan andra huserar i anrika byggnader med gammaldags karaktär.

Husfasader i Warszawa
Husfasader i gammaldags stil.

Stadens dramatiska historia
Warszawa har ett dramatiskt förflutet. Staden blev sönderbombad och mer eller mindre jämnad med marken under andra världskriget. Sedan dess har den byggts upp igen i gammal stil och stadskärnan anses så unik att den finns med på Unescos världsarvslista. De vackra, färgglada husen och smala gatorna ger känslan av att man befinner sig i en helt annan tid.

Nöjen, restauranger och shopping
Om du bor centralt har du nära till allt som staden har att erbjuda. Här finns både prisbelönta gourmetrestauranger och så kallade ”mjölkbarer” med polsk husmanskost. I staden hittar du även trevliga kaféer och exklusiva chokladbutiker. Utelivet är något alldeles speciellt och många väljer att gå från klubb till klubb, för att hinna besöka många. På vissa ställen är utbudet av det mer vågade slaget och här gäller det att hålla hårt i plånboken.

Teater i Warszawa
Njut av en teaterföreställning på din weekendresa.

I Warszawa finns det gott om butiker och utmärkt shopping och här kan du framför allt hitta smycken och exklusiva kläder. Det turister främst väljer att lägga pengar på är dock spa, nagelvård, massage och andra professionella skönhetsbehandlingar - som man kan få till helt andra priser än hemma. Här kan du också njuta av musik och teaterföreställningar, så passa på att förgylla din weekendresa.

Upptäck stadens sevärdheter
Staden rymmer många historiska sevärdheter och mest populära är Kulturpalatset, Gamla stan och det kungliga slottet. Floden Wisla flyter rakt igenom staden och här kan man avnjuta en drink vid kajkanten eller åka på privattur med båt. På sina håll erbjuds också guidade matturer, där du kan få smaka på polska delikatesser – ofta i kombination med vodka.

The Wilanow Palace Museum
The Wilanow Palace Museum.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris