Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Prag

pil
X

Tjeckiens vackra huvudstad Prag är ett omtyckt resmål och lämpar sig perfekt för en weekendresa. I Prag ligger många fina hotell centralt, nära Karlsbron, Gamla stan och Vàclavplatsen. Den gyllene staden Prag är restaurangtät och här kan du avnjuta mat och dryck i varje kvarter. Det sägs att här finns 8000 pubar och det tjeckiska ölet är världsberömt och här hittar du flera kända sorter. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Prag


Prag är känd för sina charmiga kullerstensgator och vackra byggnader. Staden är byggd vid floden Vltava, eller Moldau som den kallas på tyska. Den korsas av broar vilka ger staden en särskild atmosfär. Den berömda Karlsbron från 1300-talet är den mest kända och på dagar och kvällar fylls den av mimare, försäljare och gatumusikanter.

Gamla hus i Prag
Pittoreska hus med mycket karaktär.

Trivsamma hotell i staden
När man besöker en stad för en weekend vill man utnyttja tiden på bästa sätt. I Prag finns många fina hotell med centralt läge. Här hittar du också många bra restauranger, kaféer och pubar strax utanför dörren. Tjeckiskt öl är berömt världen över och mest kända är kanske Pilsner Urquell, Staropramen och Gambrinus. De historiska kvarteren är särskilt tilltalande och här finns förstklassiga hotell med fina rum och sviter.

Karlsbron i Prag
Karlsbron över floden Vltava eller Moldau.

En del av hotellen har utsikt över Karlsbron eller Pragborgen. Vill du istället bo i tyst och lugn miljö finns det även bra hotell utanför centrum. Kommunikationerna är väl utbyggda och det går snabbt att ta sig från en stadsdel till en annan. I stadens utkanter kan du bo nära någon grön park. I staden finns även billigare boende. Ett tips är att tänk efter vad du vill göra under din vistelse och sedan välja område utifrån det.

Attraktioner och sevärdheter
Den berömda Karlsbron ligger mitt i Prag och denna bro har anor från 1300-talet. Numera fungerar den som en attraktiv mötesplats och du kan låta dig roas av föreställningar av olika art. I staden finns flera imponerande kyrkor som S. Vitus-katedralen och vackra naturområden som Petrin och Vitkov. Åk gärna med på båtutflykt på floden, för att ta del av stadens historia.

Hus i Prag
Njut av en charmerande stadsmiljö.

Prag tillhör Europas mest välbesöka huvudstäder. Det mest intresseväckande är kanske stadens skönhet. Här möts du av vindlande kullerstensgator, pampiga palats och mysiga hus. Den imponerande Pragborgen sägs vara världens största slott och detta byggnadsverk är helt unikt. Här hittar du också den omtalade Guldgränden.

Restauranger, shopping och nöjesliv
I Prag hittar du ett stort utbud av bra kaféer, restauranger och nöjesställen. Mest känd är dock staden för sina ölpubar och bryggerier och Zizkov anses vara norra Europas mest pubtäta område. Restaurangerna håller i regel hög klass och här finns gott om mindre ställen med musik och liveband. På den stora arenan O2 kan du njuta av större sportevenemang, konserter och föreställningar.

Astronomiskt ur på Rådhuset i Prag


Citykärnan är kompakt och här kan du besöka både shoppinggallerior och marknader. Det går snabbt att ta sig fram till fots och här har du chans att shoppa billigare än hemma. Förutom stora klädaffärer finns secondhandbutiker och mindre butiker med hantverk i olika material – som glas, kristall och trä. På Parizka hittar du stadens riktigt exklusiva lyxbutiker. Välkommen hit och upptäck vackra Prag!

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris