Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till New York

pil
X

New York är en av världens mest välbesökta städer och många väljer att resa hit över en weekend. Här hittar du en helt unik koncentration av kultur, mat, nöjen och shopping. Ta del av de senaste trenderna och upptäck allt spännande som staden har att erbjuda. Oavsett om du vill fira något eller bara njuta av en avkopplande och inspirerande weekend är New York det självklara valet. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

New York


I New York kan du shoppa kläder och mode och ta del av de senaste trenderna. Här finns även ett unikt nöjesutbud med föreställningar och shower, konstutställningar och andra evenemang. Staden fungerar som en smältdegel för olika kulturer och här kan du smaka på mat från alla världens hörn. Många som reser hit för en weekend passar på att besöka flera av stadens berömda stadsdelar.

New York
New York är den ultimata staden för weekendresor.

Hotell med attraktivt läge
De flesta som besöker staden över en weekend väljer att bo centralt, för att hinna se så mycket som möjligt. I New York finns det ett enormt utbud av hotell och det kan löna sig att göra lite research innan du bokar. Ett bra sätt är att läsa omdömen från tidigare gäster. De flesta föredrar att bo på centrala Manhattan, men här finns även lugnare områden som West Village.

Taxibilar i New York
Karaktäristiska gula taxibilar finns överallt i staden.

Lower Manhattan är ett område med genuina kvarter och mer prisvärda hotell. Andra omtyckta områden är Little Italy och Tribeca som båda har en gemytlig karaktär. De allra finaste hotellen har förstklassigt läge och ofta unik utsikt, som över Central Park. I denna storstad finns förstås även billigare alternativ men då bör du notera att många av dessa hotell har delat badrum.

Restauranger, shopping och nöjen
I New York finns något för alla. Internationella restauranger trängs med amerikansk snabbmat och trendig försäljning av streetfood på gatorna. Här kan du besöka verkliga stjärnkrogar och njuta av god mat och underhållning. De mest populära restaurangerna är fullbokade långt i förväg så ett tips är att boka bord i god tid innan avresa, om du önskar äta på något särskilt ställe.

Frihetsgudinnan
Frihetsgudinnan är en symbol för New York.

Manhattan är rena drömmen för den shoppingsugne och här finns både exklusiva märkesbutiker och stora varuhuskedjor. Särskilt populära är de fashionabla kvarteren vid Central Park och Fifth Avenue. I Brooklyn arrangeras varje lördag en enorm ”Flea market” eller loppmarknad och här kan du göra unika fynd. Passa gärna på att se någon föreställning på Broadway under din weekend – detta blir garanterat ett minne för livet.

I New York finns ett enormt utbud av barer, uteställen, kaféer och biografer. I Meatpacking District, Soho och West Village hittar du trendiga vinbarer med livemusik. Vill du se teater, rockkonserter eller lyssna till klassisk musik har du kommit rätt. Här finns också många kända konstgallerier och ofta anordnas happenings och pop-up-events runt om i staden.

Brooklyn Bridge i New York
Kvällsvy av Brooklyn Bridge.

Attraktioner och sevärdheter
I New York kan du ständigt upptäcka något nytt och staden är ständigt vaken. Förutom klassiska sevärdheter som Times Square, Empire State Building och frihetsgudinnan kan du besöka Central Park och dess berömda Zoo. I närheten finns också många kända muséer som American Museum of Natural History, The Metropolitan Museum of Art och Guggenheim. Många som besöker New York reser hit för att uppleva själva atmosfären.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris