Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Dubrovnik

pil
X

Medeltidsstaden Dubrovnik är ett omtyckt resmål för weekendresor. Längs den långsträckta gröna kusten kan du hitta både pittoreska byar och helt ljuvliga stränder. I denna kroatiska stad får du uppleva en unik blandning av historia och levande kultur samt goda möjligheter till sol och bad. Känn historiens vingslag och besök områdets mysiga restauranger, kaféer och butiker. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Dubrovnik


Dubrovnik eller Ragusa som den också kallas är Kroatiens mest populära stad och kanske känner du igen en del vyer från Tv-serien Game of Thrones. Stadens medeltida stadsmur är imponerande och har anor från medeltiden. Utsikten uppifrån krönet är fantastisk och här kan du se vita hus med tegeltak och eleganta palats mot bakgrund av Medelhavets blå vatten.

Gamla stan i Dubrovnik
Gamla stan med charmiga hus.

Hotell med bra läge
De flesta weekendresenärer väljer att bo i Babin Kuk eller Lapad strax utanför ringmuren. Dessa områden är väldigt omtyckta och hittar du bra hotell med fina rum. Dessutom har du gångavstånd till stränderna Copacabana och Lapad. Vill du spendera en hel dag i solen finns här både parasoller och solstolar till uthyrning. Med buss kan du ta dig snabbt in till Gamla Stan och centrala Dubrovnik.

Badliv i skärgården
Den kroatiska skärgården är fylld av öar och stränder och här kan du njuta av sol och bad. Det går även att ta sig ut till badön Lokrum, där man med lätthet kan tillbringa en hel dag. Förutom strandliv kan man här besöka bra restauranger och besöka öns klosterruin. En bit längre ut hittar du också Elaphite-öarna, med härliga stränder. Till dessa öar kan du åka på privat båttur eller reguljärt med färja från Dubrovniks hamn.

Dubrovnik i Kroatien
Kroatien är ett omtyckt resmål för weekendresor.

Ett par mil nedanför Dubrovnik finns den omtyckta badorten Cavtat, med restauranger, hotell och en vacker stensstrand. Natursköna orten Slano är också populär bland turister och hit väljer många att åka på sin weekendresa.

Shopping, restauranger och nöjen
Dubrovnik är en perfekt stad att promenera runt i och det som gör staden så unik är kombinationen av levande kultur och bevarad historia. Människorna har en öppen attityd och här kan du njuta av en utvecklad matkultur. Menyerna har ofta inspirerats av övriga länder kring Medelhavet och förutom fiskrätter kan du prova Burek, Buzzara och Pasticada.

Dubrovniks gamla marina
Dubrovniks gamla marina med båtar.

Staden lockar med trendiga butiker, klädboutiquer och konstgallerier och särskilt omtyckta är gator som Od Puca. I Dubrovnik kan du också besöka marknader med mat som, fikon, druvor, lufttorkad skinka, korvar och marmelader. Paradgatan Stradun börjar vid torget Luza och sträcker sig genom den pittoreska Gamla stan. Här finns gott om historiska byggnader och den breda gågatan fungerar som mötesplats för stadens invånare.

Spännande utflykter
Den imponerande stadsmuren är en av stadens främsta sevärdheter och från dess högsta punkt Minceta Tower är utsikten slående. Utanför muren ligger fortet Lovrijenac Fort och i närheten hittar du också den botaniska parken Gradac. Missa inte att besöka Sponzapalatset, Onofrios stora fontän, Helige Frälsarens kyrka, Pileporten och Orlandos kolonn på din weekend.

Klippa vid Dubrovnik
Vy över klippa vid Dubrovniks kust.

Vid berget Srd kan du ta dig till toppen med linbana och här finns fin restaurang med utsikt över kustlinjen och staden Dubrovnik. Möjlighet finns även till längre utflykter - som vintur till Korcula & Peljesac.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris