Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Hamburg

pil
X

Hamburg är Tysklands näst största stad och här finner du ett enormt utbud av nöjen, god mat, shopping och sevärdheter. Staden är ett populärt resmål för weekendresor och här kan du uppleva mycket på kort tid. Det mesta ligger samlat i centrum och det är väldigt lätt att ta sig runt. Staden är känd för sina museer och vackra parker, men stadsmiljön i sig är unik och drar många besökare. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Hamburg


Många har fått upp ögonen för Hamburg och en weekendresa hit kan bli ett verkligt minne. Förutom utmärkta restauranger bjuder denna storstad på nöjen, kultur och shopping. Staden är Tysklands näst största, men tillfälliga gäster upplever den ofta som mindre än vad den är eftersom allt ligger så koncentrerat i stadskärnan. Här kan du njuta av en uppfriskande och inspirerande weekendresa.

Speicherstadt i kvällsbelysning
Speicherstadt i kvällsbelysning.

Hotell med bra läge
I Hamburg hittar du gott om bra hotell mitt i centrala staden. Här finns både moderna hotell med eleganta, stilrena rum och äldre hotell som ryms i anrika, pampiga byggnader. Ett bra boende kan förgylla hela vistelsen, så välj gärna med omsorg. Flera av de finaste hotellen har förstklassigt läge och fin utsikt över stadens floder. Par som besöker staden för en romantisk weekend brukar ofta boka något större rum eller svit.

Hansastaden Hamburg
Hansastaden Hamburg lämpar sig utmärkt för weekendresor.

Nöjen, restauranger och shopping
Denna stad är rena paradiset när det gäller shopping. Strosa runt på mysiga gågator med små butiker o St Pauli eller besök varuhus och shoppingarkader i vacker jugendstil. Särskilt populär är gatan Spitalerstrasse mellan Centralstationen och Gerhart-Hauptmann-Platz. Här kan du handla goda viner och upptäcka de senaste modetrenderna. Hamburg är omtyckt bland finsmakare och här finns ett enormt utbud av bra restauranger. Prova det tyska köket, eller variera dig med mat från Libanon eller Japan.

Elbe Philharmonic Hall i Hamburg
Elbe Philharmonic Hall i Hamburg.

I Hamburg finns både större och mindre bryggerier och förutom en visning i konsten att brygga öl erbjuds du även provsmakning. Vid Hafencity och Reeperbahn hittar du ett intensivt nöjesliv med många barer och klubbar, men även mindre ställen med livemusik. På stadens stora arenor kan du se internationella artister och här finns både teatrar och operan Staatsoper Hamburg. Kulturlivet är väl utvecklat och här kan du ta del av det senaste i konstvärlden.

Attraktioner och sevärdheter
Hamburg kan stoltsera med många intressanta museer, som Beatlemania och Hamburger Kunsthalle vilket är Tysklands största museum för konst. Staden är även känd för sina vackra parker och kanaler. En stadspromenad tillåter dig att upptäcka mycket och missa inte den spännande Fischmarkt i St Pauli och världens längsta modelljärnväg. De gamla hamnkvarteren Hafencity har rustats upp och är nu exklusiv stadsdel.

Äldre byggnader i Hamburg
Närheten till vatten ger en särskilt atmosfär.

Populära attraktioner är Miniatur Wunderland, International Maritime Museum, Hamburg Zoo, Chocoversum by Hachez och Planten un Blomen. Här finns gott om sevärda byggnadsverk och du bör inte missa Town Hall, Warehouse District och Church of St. Michael. Sjön Alster Lakes mitt i stadskärnan är berömd för sin vackra natur. Förutom sightseeingturer i staden finns här möjlighet till båtutflykter och guidade turer på vattnet.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris