Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Tallinn

pil
X

Estlands vackra huvudstad Tallinn är perfekt för weekendresor. Här kan du strosa runt bland pittoreska kullerstensgränder och besöka stadens medeltida stadskärna vilken omgärdas av en ringmur. Njut av god mat och dryck och ta del av stadens attraktiva nöjesliv. Res med båt eller flyg och bo bekvämt på något fint hotell mitt i staden, så maximerar du din upplevelse. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Tallinn


I Tallinn kan du uppleva mycket på liten yta och många väljer att resa hit över en weekend. Strosa runt i historiska kvarter och besök världens äldsta apotek, som ännu används. Gamla staden bjuder på ett rikt nöjesliv och här ligger barerna och restaurangerna tätt. Staden erbjuder även fin shopping och Estland är också känt för sina spainstitutioner. Kanske är staden allra vackrast kring juletid, då snön täcker hustaken.

Gamla stan i Tallinn
Gamla stan i Tallinn.

Bra hotell med centralt läge
Bästa området att bo på i Tallinn är i centrum och många väljer att bo i eller precis intill Gamla staden. Härifrån har du det mesta inom bekvämt räckhåll under din weekendresa. Välj mellan stora, moderna hotell eller mindre boutiquehotell med mysiga och personligt inredda rum. Prisklasserna varierar och de finare hotellen kan erbjuda extra service - som blommor och choklad eller frukost på rummet.

Vy över Tallinn
I denna intressanta stad möter öst väst.

Restauranger, shopping och nöjen
I Tallinn finns det gott om restauranger och spännande krogar. Välj mellan estnisk, indisk, argentinsk, italiensk, mexikansk, japansk, kinesisk och rysk mat. En lokal specialitet är crêpesliknande pannkakor som serveras med olika fyllningar. Priserna är generellt låga och även de finare restaurangerna i Gamla staden är mycket prisvärda. De medeltida anorna syns överallt och särskilt iögonfallande är förstås stadsmuren.

Medeltida bebyggelse i Tallinn
Njut av en härlig atmosfär och medeltida bebyggelse.

Flanera runt bland stenbelagda gator och besök Rådhusapoteket som har funnits på samma plats sedan 1422. I Gamla staden hittar du också ett livligt nöjesliv med många välbesökta barer. De ligger tätt och du kan enkelt besöka flera ställen på en kväll. Staden är nöjestät och det stora utbudet av barer, kasinon och nattklubbar gör att det sällan blir kö. I Tallinn kan du även shoppa till förmånliga priser och många passar på att köpa sprit, smycken, hantverk, linne och ullprodukter.

Stadens sevärdheter
Det som lockar med Tallinn är en charmig mix av öst och väst, gammalt och nytt. Den mest populära sevärdheten är Gamla staden, med dess medeltida rådhus. På toppen av dess torn sitter vindflöjen ”Gamle Toomas” vilken är en älskad symbol för staden. Av den gamla stadsmuren har 2 km och 26 torn överlevt tidens tand. Besök även stadens slott, som ligger på Domberget. Det byggdes under 1200- och 1300-talet och rymmer idag det estniska parlamentet.

Gamla stan i Tallinn
Många reser till Tallinn på weekendsemester.

Förutom guidade stadsrundturer är det även populärt förgylla weekendresan med en dagsutflykt utanför Tallinn. Åk med på en arrangerad utflykt eller ta dig fram med hyrbil. Vid kusten ligger den vackra Lahemaas nationalpark och här finns fantastisk natur full med orörd skog, floder och sjöar. Kuststaden Pärnu lockar med flera kända spa-anläggningar och mycket svensk historia. Strax utanför Tallinn hittar du också den långa, vackra sandstranden Pirita.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris