Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Porto

pil
X

Den världsarvslistade staden Porto har ett unikt läge på Costa Verde i norra Portugal. Många väljer att åka hit på weekendresa och här hinner du se mycket på kort tid. Porto är kanske berömd för sitt vin, här finns mycket mer att upptäcka. I denna vackra stad finns pittoresk bebyggelse med medeltida katedraler och annan äldre bebyggelse. Njut av god mat och dryck i en avslappnad atmosfär. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Porto


Porto är Portugals näst största stad och den ligger där floden Duoro mynnar ut i Atlanten. Floden flyter genom de närliggande vindistrikten och genom århundradena har vinodlarna fraktat sina tunnor denna väg. Staden lockar med en fantastisk utsikt mot havet och en unik karaktär. Många väljer att förlänga weekendsemestern med någon dag eller två, för att verkligen hinna koppla av.
Porto med bron Eiffel
Porto är en utmärkt stad för weekendresor.

Charmiga hotell mitt i staden
Bästa tiden att besöka staden är mellan mars och oktober. Då är klimatet som mest behagligt och du får störst chans att njuta av solen. För att få ut så mycket som möjligt av semestern väljer de flesta att bo centralt. Vissa hotell ryms i charmiga, äldre byggnader och dessa kan ha en särskilt romantisk prägel. Här finns förstås även moderna hotell med hög standard. Ett fint boende kan förgylla hela vistelsen, så välj gärna med omsorg.

Hus i Porto
Vacker bebyggelse i Porto.

Shopping, restauranger och nöjen
Stadens nattliv är livligt och de mest populära gatorna är Galeria de Paris och Cândido dos Reis. Här kan du strosa runt bland trendiga barer, klubbar och diskotek – vissa med levande musik. Kaffet har en särskild plats i portugisernas hjärta och här finns också mysiga kaféer. I den närbelägna staden Matosinhos finns en megaklubb där du kan dansa till långt in på natten.

Porto med bron Eiffel
Vy över Porto och Maria Pia-bron av Gustave Eiffel.

I Porto hittar du ett bra utbud av restauranger. Cais da Ribeira vid Douros strand finns mysiga ställen med uteservering. Stadens paradrätter är “Tripas à moda do Porto” (inälvor) och “Bacalhau” (torsk). I Matosinhos utanför Porto kan du besöka härliga fiskerestauranger och självklart väljer du ett vin från Dourodalen till. I staden finns bra shoppingmöjligheter och På Rua da Santa Catarina hittar du många stora internationella shoppingkedjor. Här finns även små butiker och portugisisk design och konst brukar locka mångas intresse.

Aktiviteter och sevärdheter
Porto är mest berömd för sin vinexport och på weekendresan kan du besöka vingårdar för guidad rundtur och provsmakning. Flanera runt på smala gator och njut av den charmiga atmosfären. Förutom trånga gränder med charmiga hus och vackra kyrkor hittar du också medeltida katedraler. Särskilt omtyckt är stadsdelen Ribeira och här kan du fortfarande känna historiens vingslag.

Hamn med båtar i Porto
Promenera i den pittoreska hamnen.

Missa inte Sé-katedralen, kyrkan São Francisco från 1300-talet och 1800-talsbörsen Palácio da Bolsa under din weekend. Staden finns med på UNESCO:s världsarvslista och när man ser dessa historiska pärlor är det lätt att förstå varför. Bortanför Ribeira hittar du 1700-talskyrkan i Igreja do Carmo och Portos kan stoltsera med den unika bokhandeln Livraria Lello, som anses vara en av de vackraste i världen.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris