Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Malaga

pil
X

Malaga är ett populärt resmål för weekendresor och denna huvudort är en bra utgångspunkt för att utforska Costa del Sol. Staden är Andalusiens näst största och lockar med ett utmärkt klimat. Här är det nära till vackra stränder och den gamla moriska fästningen Alcazaba ger unik inramning. Malaga är en berömd kulturstad och här har både flamencon och Pablo Picasso sitt ursprung. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Malaga


Den solsäkra staden Malaga lockar många besökare och det som gör staden unik är det kustnära läget i kombination med ett utvecklat kulturliv. Här kan du njuta av sol och bad, besöka det berömda Picassomuseet och äta gott på någon av stadens alla restauranger. Costa del Sol är känd för fina golfbanor och många passar på att boka in en avkopplande runda på sin weekendresa.

Strandpromenad med hav
Costa Del sol erbjuder ett solsäkert klimat.

Hotell med bra läge
Trots att Malaga är en stor stad är den inte större än att man kan korsa centrum till fots på en halvtimme. Här finns både stora hotell och mindre, familjära boenden med hemtrevlig atmosfär. De mest attraktiva hotellen ligger i centrum eller har förstklassigt läge precis vid havet. Flera av dem har lyxig takpool med utsikt över vattnet. Egen terrass eller balkong är förstås uppskattat och många förgyller sin weekend med ett rymligt och bekvämt rum eller svit.

Vy över Malaga
Malaga är perfekt för weekendresor.
Solsäker weekend

I Malaga och längs hela Costa del Sol är det aldrig långt till stranden. Stadens egen La Malagueta är mycket populär och här kan du hyra trampbåt, parasoll och solstolar. Det kristallklara vattnet håller behaglig temperatur och här kan man spendera många timmar i solen.

Solnedgång vid Malaga
Njut av vackra solnedgångar på stranden.

Längs kusten mellan Gibraltar och Nerja ligger de utspridda som ett pärlband. Mellan stränderna kan du enkelt ta dig med tåg eller buss, men vill du samtidigt spela golf i omgivningarna är hyrbil att föredra. Då kan du även upptäcka mer av områdets sevärdheter - som det moriska palatset Alhambra uppe i bergen. När du reser reguljärt kan du välja själv hur länge du vill vara borta. Många passar på att förlänga sin weekend med en eller ett par dagar.

Kultur, restauranger och nöjen
I centrala Malaga hittar du museer, butiker och marknader. Missa inte stadens vackra kyrkor och fotbollsstadion Estadio La Rosaleda. Många passar även på att besöka det berömda Picassomuseet eller Museo Carmen Thyssen. I staden finns gott om restauranger, men mest populära är förstås uppsjön av tapasställen. Närheten till havet avspeglas i menyn och här kan du avnjuta rätter lagade på färska råvaror. Njut av avkoppling och god mat på din weekendresa och avsluta gärna kvällen på något av stadens trevliga kasinon eller barer.

Upptäck Costa del Sol
Vill du upptäcka mer av omgivningarna kan du besöka Alhambra, vilket är en mytomspunnen morisk borg som ligger på en klippa i bergen. Droppstensgrottorna i Nerja lockar många besökare, liksom Granada. Du kan även göra utflykter till Alhama de Granada, Bermales-sjön, El Torcals naturreservat eller hängbroarna i Monachil. Längst kusten kan du paddla kajak, vilket ger en unik naturupplevelse. Starta exempelvis på Burrianastranden i Nerja och paddla genom naturområdet Acantilados de Maro-Cerro Gordos och vidare ner mot Maro.

Den moriska borgen Alhambra
Den moriska borgen Alhambra.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris