Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Budapest

pil
X

Till Budapest reser du snabbt vilket är perfekt för kortare weekendresor. Budapest är Ungerns huvudstad och här hittar du ett stort utbud av trevliga hotell. Atmosfären är speciell och många anser att staden är väldigt romantisk. Njut av god mat och dryck i trevlig miljö. Ungern är känt för sina spatraditioner och i Budapest kan du koppla av vid fina termalbad. Många passar även på att besöka den årliga julmarknaden. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Budapest


Budapest beskrivs ofta som ”österns Berlin”, även om många liknar staden vid Paris. Här kan du beundra vackra byggnader som för tankarna till wienervals och bohemiskt sällskapsliv från en helt annan tidsepok. Förutom dopp i ett ungerskt bad kan du promenera i saluhallar och besöka pubar och mysiga restauranger. Budapest är ett lättillgängligt resmål och tillhör Europas mest populära weekendstäder.

Budapest i kvällsljus
Romantiska staden Budapest i kvällsljus.

Hotell med hög standard
Floden Donau flyter genom staden och delar den i två sidor - Buda och Pest. Pestsidan är livlig och i ständig rörelse, medan Budasidan är något lugnare. Här hittar du också de allra finaste hotellen. I Budapest finns ett bra utbud av hotell men standarden varierar. De flesta som besöker staden för en weekend vill bo så centralt som möjligt, för att ta vara på tiden.

Margaretabron i Budapest
Margaretabron som sträcker sig över Donau.

Vissa – i synnerhet barnfamiljer – kan föredra att bo i det lugna och gröna område strax utanför centrum som kallas Budapests gröna bälte. Par brukar välja mysiga hotell med fina rum och sviter – gärna i pittoreska områden. Ofta kan dessa erbjuda extra service, som blommor och choklad eller frukost på rummet. De finaste lyxhotellen finns i de attraktiva, inre delarna av stadskärnan och många har vacker utsikt över Donau.

Restauranger, shopping och uteliv
Stadens västra sida Buda bjuder på en fashionabel och avkopplande atmosfär. På Pestsidan möts du istället av mycket liv och rörelse. Här finns bra shopping och på Váci Utca hittar du stadens mest exklusiva butiker. I Budapest finns enormt utbud av restauranger, kaféer och barer - men även uteställen och discon med färgsprakande shower och livemusik. Till dessa är det i regel inga köer, utan nattlivet är lättillgängligt och prisvärt. Distrikt 5 och Liszt Ferenc tér tillhör de hetaste områdena.

Spårvagn i Budapest
Charmig spårvagn i Budapest.

Budapest har även ett rikt kulturliv och många förgyller sin weekend med ett besök på den berömda statsoperan. Här finns även möjlighet att ta del av musik, teater och andra föreställningar. Här finns också stora arenor, som Papp László Budapest Sportaréna, Syma Arena och Nepstadion. Många passar även på att besöka det stora Konstnärspalatset.

Nöjen och sevärdheter
I denna anrika stad finns ett stort slottsdistrikt och flera berömda anläggningar med termalbad och spa, som Gellert, Rudas, Lukacs, Széchenyi och Kiraly. Det natursköna läget och floden är sevärdheter i sig, men för den kulturintresserade här finns mycket mer att ta del av. Besök Nationalmuséum, Konstmuseum och House of Terror.

Spa i Budapest
Staden är berömd för sina fina spaanläggningar.

Budapest är en av Europas mest välbevarade städer och relativt lite förstördes under andra världskriget. Därför finns här ett imponerande antal äldre byggnader, kyrkor och slott. Några av de mest välbesökta sevärdheterna är Gellértberget, Margaretaön, Konstnärspalatset, St Stefansbasilikan och den berömda boulevarden Andrássy. Här finns även mer levande attraktioner som vattenparken Aquaworld och Budapest Zoo.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris