Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till London

pil
X

Det klassiska resmålet London är ett säkert kort även om du bara besöker staden under en weekend. Utbudet är enormt och här kan du besöka museer i världsklass, fina butiker och bra restauranger. I många avseenden fungerar denna metropol som trendsättare och här kan du ta del av det senaste inom kultur och mode. Varva sevärdheter med musikaler, föreställningar och afternoon tea. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

London


Storbritanniens huvudstad London är en av världens mest välbesökta städer. Med sina åtta miljoner människor och ett enormt utbud av kultur, shopping, fotboll och kultur är det lätt att förstå varför. Här finns kända sevärdheter som Big Ben, Buckingham Palace, London Eye, Piccadilly Circus och Madame Tussaud´s.

London Bridge
Den imponerande London Bridge.

Fina hotell med bra läge
I London finns det gott om bra hotell med centralt läge och om du har svårt att välja kan du börja med att bestämma vilken stadsdel du vill besöka. Kensington / Earl's Court är ett populärt område och härifrån har du nära till kända butiker och varuhus som Harrods. Mayfair anses vara stadens finaste område och härifrån har du gångavstånd till Buckingham Palace och Covent Garden.

Röd buss och telefonkiosk
Karaktäristisk röd buss och telefonkiosk.

Stadsdelen Soho är känd för sin bohemiska atmosfär med loppmarknader och charmiga butiker. Dessutom har du nära till både The national Gallery och Royal Opera House. I staden finns både billigare alternativ och eleganta lyxhotell. De allra finaste ligger centralt med storslagen utsikt över Hyde Park eller Themsen. De flesta hotell av högre klass erbjuder traditionellt Afternoon Tea.

Sevärdheter och attraktioner
Upptäck klassiska sevärdheter som Big Ben, Trafalgar Square och Buckingham Palace. Dessutom hittar du världsberömda museer som British Museum, The National Gallery och Madame Tussauds. Missa inte att besöka Hyde Park, London Eye, pariserhjulet och London Zoo. Staden i sig är förstås också sevärd och många tycker om att flanera omkring och beundra de vackra byggnaderna.

Äldre byggnad i London
Flanera bland pampiga byggnadsverk.

Shopping, nöjen och restauranger
London bjuder på mycket goda shoppingmöjligheter och här hittar du det berömda varuhuset Harrod´s och Oxford Street med många exklusiva butiker. I staden finns också flera intressanta marknader, som Portobello Road Market och Camden Market. London är en storstad med internationell karaktär och här kan du förvänta dig ett enormt utbud av barer, restauranger, nöjeskrogar och kaféer.

Themsen och Big Ben
Vy med Themsen och Big Ben.

Fotboll och konserter lockar många besökare varje år och här finns flera stora arenor, som Wembley, Emirates Stadium och Royal Albert Hall. Staden är känd för sitt rika kulturliv och här kan man ta del av det senaste inom musik och teater och musik. För den konstintresserade finns även många museer och gallerier att besöka. Det bästa utelivet sägs finnas i Soho, Camden och West End.

Upptäck mer på semestern
Förutom intressanta, guidade stadsrundturer finns det mycket annat man kan roa sig med. En längre dagsutflykt kan ge extra krydda till resan och ge en härlig kontrast mot den stressiga storstaden. Res till Brighton och upplev stranden och den berömda piren, eller ta ett dopp i det romerska badet i Bath. Det vackra Haver Castle är ett medeltida slott som imponerar med sina vackra omgivningar och universitetsstaden Cambridge är förstås en upplevelse i sig. Här finns ett myller av intressanta butiker och museer.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris