Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Dublin

pil
X

Irlands huvudstad Dublin är en attraktiv stad med hög puls och många turister lockas hit varje år. Det som gör staden så intressant är blandningen av modern kultur och intressant historia. De centrala är mest välbesökta och här bor de flesta som besöker staden för en weekend. Särskilt omtyckt är det kullerstensbelagda kvarteret Temple Bar, som numera är ett hippt område med pubar, restauranger och gallerier. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Dublin


Dublin är en perfekt destination för weekendresor och många beskriver staden som ett komprimerat London. Här hittar du ett fantastiskt nöjesliv och utmärkt shopping inom bekvämt gångavstånd. Att umgås på puben har en stor betydelse i Dublinbornas liv och många tar en pint eller två efter jobbet. Musikälskare trivs särskilt bra i staden och här hittar du ett bra utbud av livemusik och barer.

Vatten och bro i Dublin
Vatten och broar skapar en särskild atmosfär.

Hotell i charmig miljö
I centrala Dublin finns många mysiga boutiquehotell och vissa har lyxiga inslag som eget spa. Här finns även eleganta lyxhotell med utsikt över floden Liffey. Vid affärsdistriktet vid Grand Canal Square hittar du fler fina hotell med alla bekvämligheter du kan önska dig. I staden finns också billigare alternativ och här finns både trevliga pensionat och Bed & Breakfast´s. Välj gärna boende med omsorg, för ett trivsamt hotell kan förgylla hela weekendsemestern.

Restauranger, nöjen och shopping
I Dublin hittar du mycket goda shoppingmöjligheter och allt finns inom bekvämt gångavstånd. Kring O'Connell Street och Grafton Street ligger stadens största shoppingområden och här finns både varuhus och lyxiga märkesbutiker. Stadens mest exklusiva varuhus är utan tvekan Brown Thomas, där du kan hitta varor från världskända designers. Vill du hellre titta i charmiga småbutiker finns det gott om dem vid Temple Bar.

Pub i Dublin
Publivet är en del av folkkulturen.

Publivet sjuder av liv och att ta sig en pint eller två efter jobbet är en del av livsstilen för många Dublinbor. Det bor många unga människor i staden och detta har förstås positiv inverkan på nöjeslivet. Det hetaste utelivet hittar du vid Temple Bar och här finns både barer, nattklubbar och ställen med livemusik – både rock och irländsk folkmusik. Läs gärna någon lokal tidning eller event-guide för att sätta dig i vad som händer här.

Upptäck stadens sevärdheter
Den stora gatan Grafton Street anses vara Dublins främsta shoppinggata och norr om denna flyter River Liffey, vilket är en flod som delar staden i två delar. För att korsa floden kan du utnyttja någon av stadens trettiosex broar. I Dublin hittar du också den populära St. Stephens Green, som är en av Europas största stadsparker.

Dublin Castle
Det anrika Dublin Castle.

I Dublin finns det gott om vackra stenbyggnader och många ägnar timmar åt att promenera runt i staden och upptäcka alla dess sevärdheter. Mest kända är St. Patrick's Cathedral och Dublin Castle, som var huvudsäte för brittiskt styre fram till 1922. Merparten av byggnaden är från 1700-talet, men vissa äldre delar har anor från 1100-talet.

Weekend med whiskey och Guinness
Väster om Temple Bar ligger The Liberties och det berömda Guinness-bryggeriet. Här kan du studera hur hela processen går till och dessutom provsmaka färdig öl. Här finns även möjlighet att besöka The Old Jameson Distillery, där det sägs att whiskey tillverkades redan på 500-talet. Även här kan du följa med på guidad visning, vilken avslutas med whiskeyprovning i baren.

Vacker natur utanför Dublin
Gör utflykter och njut av vacker natur.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris