Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Milano

pil
X

Italiens näst största stad Milano är perfekt för weekendresor. Här kan du shoppa det senaste modet och flanera i vacker stadsmiljö med historiska inslag. I Milano står konst, kultur och arkitektur i centrum och här kan du bland annat njuta av opera i världsklass. Många passar även på att studera Leonardo da Vincis berömda målning Nattvarden. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Milano


Milano är ett populärt resmål och många väljer att åka hit över en weekend. Få städer erbjuder en sådan koncentration av mode, kultur och konstliv. Stadens historiska stadskärna lockar många besökare och här kan man flanera omkring i timmar och bara njuta av atmosfären. Låt dig förföras av god mat, rykande italienskt kaffe och möten med trevliga människor. Välkommen till Milano!

Shoppinggata i Milano
Promenera runt i vacker stadsmiljö.

Hotell med bra läge
De flesta weekendresenärer väljer att bo i centrum, med bekvämt avstånd till nöjen, restauranger och sevärdheter. Den som önskar ett lugnare boende kan istället söka sig till något pittoreskt område utanför staden. De finaste hotellen ryms ofta i äldre byggnader och interiören är både elegant och påkostad. Par som besöker staden för en romantisk weekend bokar ofta ett lite större rum eller svit.

Restauranger, shopping och nöjesliv
I Milano hittar du det senaste inom design och mode. Förutom den storslagna gallerian Vittorio Emanuele ll kan du besöka tjusiga butiker på modegator som Via Sant´Andrea, Via Monte Napoleone, Via Borgospesso och Via Spiga. Detta område kallas för ”den gyllene fyrkanten” eller Quadrilatero. I staden finns även outlets och charmiga marknader. Varva shoppingturerna med en kopp kaffe på något av stadens kaféer.

Äldre byggnader i Milano
I Milano finns gott om historiska byggnader.

Det italienska köket är världsberömt och i Milano hittar du ett stort utbud av bra restauranger. Många är prisbelönta och håller hög internationell klass, men du kan också hitta enklare matställen. Milano har ett rikt kulturliv och här kan du njuta av både operaföreställningar och teater. Här finns flera berömda operahus och både Teatro alla Scala (La Scala) och Teatro degli Arcimboldi lockar många besökare. Här finns även ett livligt uteliv med barer och klubbar.

 Katedral i Milano
Katedral i Milano.

Aktiviteter och sevärdheter
Denna historiska stad rymmer många kända sevärdheter, som Basilica di Sant'Ambrogio, katedralen Duomo di Milano och de vackra slotten Castello Sforzesco och Palazzo Reale. Här finns också muséer som Museo di Storia Naturale, Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia (Leonardo da Vinci) och Galleria d'Arte Moderna. I Santa Maria delle Grazie kan du få en skymt av Leonardo da Vincis berömda målning ”Nattvarden”, men det gäller att boka biljetter i god tid.

Takkupol och målning
Staden gömmer flera konstnärliga mästerverk.

I Milano kan du besöka San Siro Stadium eller Guiseppe Meazza-stadion, som är Inter och AC Milans hemmaarena. I staden anordnas en årlig modemässa och olika utställningar, vilka alltid lockar många besökare. Boka gärna hotell i god tid för att försäkra dig om att få ett riktigt bra hotellrum. Observera att i Milano gäller Chiusa Domenica - vilket innebär att många restauranger och kaféer håller stängt på söndagar.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris