Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Wien

pil
X

I Wien står musiken i fokus och här kan du njuta av högklassiga uppsättningar av opera och klassisk musik. Staden är en kulturell pärla och förutom konst, arkitektur och ett sofistikerat kaféliv kan du bjuda upp till wienervals. Många väljer att åka hit på en weekendresa och här finns gott om fina hotell med lyxiga rum och sviter, där du kan njuta av en avkopplande minisemester. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Wien


Wien är Österrikes pärla och denna berömda stad har en rik historia. Förutom att vara hemstad till den klassiska kompositören Mozart, är staden känd för sitt musikliv. Flera stora mästare inom musik och konst har levt och verkat här och staden var på många vis ett blomstrande kulturcentrum. När du besöker staden för en weekendsemester finns det därför mycket intressant att upptäcka.

Palatset Hofburg i Wien
Palatset Hofburg i Wien.

Weekendresa med guldkant
I centrum finns riktigt bra hotell som erbjuder fina rum och sviter. Ofta ryms de i eleganta byggnader med minnen från en svunnen tid. Njut av utmärkt service och unna dig gärna det lilla extra – som blommor och vin eller frukost på rummet. De flesta som besöker staden för en weekend väljer att bo centralt, med bekvämt avstånd till alla sevärdheter. Välj med omsorg eftersom ett trivsamt boende kan förgylla hela vistelsen.

Kafé i Wien
Här kan du besöka anrika kaféer.

Musik, shopping och nöjen
Förutom klassisk musik och opera kan du ta del av ett unikt kulturutbud. Wien är ett exklusivt resmål där du kan besöka konstmuséer, se vackra byggnader och ta del av ett förträffligt kaféliv. Prova gärna de lokala delikatesserna Sachertårta och Apfelstrudel. Om du gillar opera, operett och balett bör du besöka Wiens berömda Staatsoper. Bara byggnaden i sig är en sevärdhet och här kommer du med all säkerhet få uppleva en oförglömlig afton.

St Stephan´s katedral
St Stephan´s katedral i Wien.

Shoppingmöjligheterna är goda och här finns både det berömda shoppingstråket Mariahilfer Strasse och marknaden Naschmarkt. Området Pratern anses folkligt och här hittar du en nöjespark med pariserhjul samt den kända ölhallen Schweizerhaus. Förutom öl serveras här äkta wienerschnitzel och cevapcici. Den som önskar lite chicare miljö kan istället bege sig till Spittelberg, med många bryggerier, restauranger och konstgallerier. Staden har också ett brett utbud av moderna uteställen.
Utflykter och sevärdheter

På Kunsthistoriches Museum kan du studera flera de stora mästarna inom konsten. Den praktfulla byggnaden rymmer det kejserliga hovets stora samlingar av konstnärer som Tizian, Rembrandt och Rubens. Slottet Schönbrunn var Habsburgarnas sommarresidens och detta sagoslott är väl värt ett besök. Den omgivande slottsparken är en sevärdhet i sig och lockar trädgårdsentusiaster från hela världen.

Rådhuset i Wien
Rådhuset i Wien.

Den Spanska Ridskolan är ett omtyckt besöksmål och här kan du se uppvisningar i klassisk ridkonst och sagolika, vita hästar. Förutom vackra Habsburgska palats finns här monument och historiska platser – de flesta inom bekvämt gångavstånd. Missa inte de medeltida kvarteren i Innere Stadt och katedralen Stephansdom. Stämningen i Wien är kontinental, men samtidigt småskalig.

Julstämning i Wien
Få städer är så charmiga vid vintertid som Wien. Här pyntas gator och fasader med ljusslingor och överallt kan man skymta tomtar. Klä på dig ordentligt och upplev en unik vinterstämning. Besök någon av stadens julmarknader och avnjut en varm kopp glögg. I denna stad kan du hinna med mycket på en helg - både kultur, historia och shopping.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris