Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Mallorca

pil
X

Mallorcas turkosblå hav och mjuka, gyllene sandstränder gör ön populär och många väljer denna destination för en weekendresa. Här finns en livlig huvudstad, vackra berg och mängder av små vikar med glittrande vatten. Dessutom genomsyras kulturlivet här av hantverkskunskap, historia och en förkärlek till god mat. Klimatet är mycket gynnsamt och här kan du njuta av 300 soldagar per år. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Mallorca


På Mallorca skiner solen nästan alltid. Med sina milda vintrar och varma somrar är ön ett omtyckt resmål året om och många passar på att resa hit för en längre weekend. Med sina enorma, klippiga berg i norr, en bördig slätt med mandelodlingar och en dramatisk kust med grottor finns det mycket att upptäcka. I huvudstaden Palma kan du ta del av ett stort utbud av nöjen och aktiviteter.

Vacker herrgård på Mallorca
Vacker herrgård på Mallorca.

Avkopplande resorter
Här kan du välja mellan nya, moderna hotell och historiska byggnader som byggts om till moderna boenden. Ett annat alternativ är att tillbringa en weekend på en av öns konverterade bondgårdar eller fincas, vilket ger en helt unik upplevelse. På dessa kan du njuta av en jordnära och avkopplande atmosfär och ofta bjuds du på lokalproducerad mat. Ön präglas av en välkomnande stämning och det är lätt att få kontakt med lokalbefolkningen.

Landskap med får
Njut av den charmigt lantliga miljön.

I Palmas gamla stadsdel hittar du en mängd mysiga boutiquehotell och Gamla Stan lockar med genuin charm och karaktär. Vissa väljer även att hyra en privat villa och de mest attraktiva områdena ligger i nordväst, kring Pollenca och Port de Pollenca. Här hittar du fantastiska sandstränder med barnvänlig karaktär. Andra populära orter är Illetas, Playa del Palma, Cala d'Or / Porto Petro, Palma Nova / Magaluf och Cala Mesquida.

Sevärdheter på ön
Mallorca tillhör Spanien och här arrangeras olika fester och festivaler. Sommartid kan du lyssna till levande musik med kända DJ:s och besöka stora internationella idrottsevenemang. Historien har satt sina avtryck på ön och förutom herrgårdar med parker och trädgårdar kan du besöka katedraler, kloster och många vackra ruiner. De flesta resorthotell har pool och här kan du leva ett bekvämt semesterliv med All Inclusive.

Utsikt över Medelhavet
Utsikt över Medelhavet.

Vill du upptäcka ön på egen hand finns här 50 mil kust och 200 stränder att välja på. Längst i söder är många av dem ännu orörda och här kan du hitta din egen oas. På väst kusten finns inga sandstränder, utan istället möts du av dramatiska klippor och svallande vågor. Hyr gärna en bil och utforska öns charmiga lantmiljö med mandelodlingar och vingårdar. På Mallorca hittar du också flera fina golfbanor.

Utsikt från herrgårdsveranda
Storslagen utsikt från herrgårdsveranda.

Spännande utflykter
I Palma finner du intressant arkitektur och många museer och gallerier. Här finns också ett attraktivt nattliv med stora klubbar och barer. Eftersom ön är välbesökt finns här många bra restauranger med högklassiga menyer. Ön är omgärdad av vatten och varje år hålls den årliga regattan. Som turist kan du förgylla din weekendresa med en exklusiv halvdags- eller heldagsutflykt på havet. Vid stränderna kan du också ägna dig åt dykning och olika vattensporter.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris