Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Reykjavik

pil
X

Island är för många en avlägsen dröm men att resa hit har aldrig varit enklare. Även om du bara besöker ön för en weekend hinner du se mycket. I Reykjavik hittar du trendiga butiker, trevliga restauranger och ett imponerande nattliv. Staden är en knutpunkt och härifrån kan du enkelt ta dig vidare till Blå Lagunen eller något stall som erbjuder turridning på de isländska vidderna. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Reykjavik


Reykjavik är en modern och trendig stad där du kan ta del av ett levande kulturliv som sjuder av intensitet. Staden är en central punkt på ön och kontrasten mellan stad och landskap är slående. Staden har blivit mer och mer populär och många väljer att åka hit på weekendresa. Med lite planering kan du hinna se mycket på kort tid.

Reykjavik
Det unika läget ger Island ett varierat klimat.

Bo bra i centrala staden
I centrala Reykjavik finns många bra hotell i olika prisklass. Ofta ryms de i äldre byggnader men här finns även större komplex. Ett trivsamt hotell kan förhöja hela vistelsen så välj gärna med omsorg. Att bo mitt i staden har förstås sina fördelar. Du har gångavstånd till butiker, restauranger och stadens nöjesliv. Atmosfären är avslappnad och här kan du verkligen koppla av och ladda batterierna på din weekend.

Gata i Reykjavik
Charmig stadsmiljö i Reykjavik.

Shopping, nöjen och restauranger
Island har drygt 300 000 invånare och knappt hälften av dem bor i Reykjavik. Trots att staden har relativt liten befolkning finns här ett utmärkt nöjesliv. Här hittar du riktigt bra restauranger och bistrobarer med menyer inriktade på lamm, fisk och skaldjur. Staden är känd för sitt musikliv och lokala artister förgyller ofta kvällarna med ljuva toner.

Blå Lagunen på Island
Blå Lagunen på Island.

Förutom klubbar och barer kan du roa dig med shopping och olika utflykter på din weekendresa. De mest välbesökta shoppingstråken heter Laugarvegur och Austurstraet och här kan du bland annat handla det senaste modet. Den Blå Lagunen är nästan ett måste och vid denna badanläggning kan du koppla av i varmt termalvatten utomhus trots att det ligger snö vid sidan av.

Upptäck mer av Island
Sommartid kan du följa med på ridturer på islandshäst eller åka på valskådning. För att se så mycket som möjligt rekommenderas hyrbil och då kan du åka till både glaciärer, lavafält och varma källor med gejsrar i Geysirområdet och Gullfoss & Geysir. Rafting är en annan populär aktivitet och den storslagna naturen lockar till spännande vandringsutflykter och fotorundor. På Island finns flera nationalparker och vackra vattenfall.

Islandshäst
Följ med på turridning under din weekend.

I Reykjavik finns allt inom bekvämt räckhåll och staden har ett antal sevärdheter. Byggnadsstilen är speciell och tillsammans med den karga naturen skapas en särskild atmosfär. Besök gärna stadens domkyrka – Hallgrimskyrkan. Från dess torn får du en enastående utsikt över omgivningarna. På Nationalmuseet kan du ta del av Islands spännande historia - från vikingatid till nutid.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris