Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Bryssel

pil
X

På senare tid har Bryssel blivit allt mer populär för weekendresor. Denna stad har mer att bjuda på än vad man först kan tro. Här varvas charmiga kullerstensgränder och tusenårig historia med modern design och byggnader i glas och betong. Kafékulturen är väl utvecklad och här kan du avnjuta en god kopp kaffe och belgisk choklad, i en stad som sjuder av liv och intressanta möten. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Bryssel


Bryssel är en intressant stad där kultur och historia blandas med internationella influenser. I veckorna fylls staden av stressade politiker och diplomater men på helgerna råder här en helt annan stämning. På en weekend hinner du utforska mycket och många passar på att äta och dricka gott. Staden är även ett paradis för den som vill shoppa designkläder och väskor.

Torg och byggnader i Bryssel.
Bryssel är en omtyckt stad för weekendresor."><.

Fina hotell i centrum
Stadsplanen är omstridd och själva kärnan är bara någon kvadratmil stor. De flesta väljer att bo på något trivsamt hotell med centralt läge eller vid stadens historiska centrum, för att få ut så mycket som möjligt av sin weekend. Boka gärna ett finare rum eller svit, så förhöjs hela vistelsen. I Bryssel finns både moderna hotell med avskalade rum och anrika hotell med gammaldags jugendstil.

Grand Palace i Bryssel
Grand Palace i Bryssel.

Shopping, nöjen och restauranger
Utelivet i Bryssel är ganska lugnt och hit reser man snarast för att avnjuta goda öl i en avslappnad atmosfär. Här finns också flera bra musikbarer och jazzbarer. Matkulturen är väl utvecklad och här finns många bra restauranger. Bryssel kan delas upp i två delar. I sydväst ligger den ”höga staden” som historiskt sett är den rikaste. Förutom justitiepalatset som är en av Europas största byggnader finns här vackra villor, parker och shoppinggator med märkesbutiker som Gucci, Cartier och Louis Vuitton.

Skyltfönster i Bryssel
Flanera bland mysiga små butiker.

I närheten av kungapalatset finns många spännande museer och det vackraste är kanske det unika musikinstrumentmuseet som är inhyst i ett gammalt varuhus i Art Noveau-stil. På byggnadens sjätte våning ligger ett brasserie och härifrån har du stans bästa utsikt. Vid Place du Grand Sablon hittar du fina antikaffärer och marknaden vid Notre Dame-kyrkan.
Stadens andra del - den ”låga staden” har en helt annan karaktär. Den är charmig och pittoresk men något sliten. Här kan du besöka Grand Place med medeltida fasader, trevliga utomhuskaféer, gömda källarrestauranger och kända ”chocolatiers” eller chokladtillverkare. Många som besöker staden för en weekend tillbringar timmar med att flanera runt. Förutom vackra hus finner du många udda små butiker.

Upptäck stadens sevärdheter
I Bryssel kan du prova den lokala specialiteten ”moules frites” (musslor med pommes frites) och här hittar du också flera gamla gallerior, som Galeries Royales de St-Hubert från 1846 och Rue Antoine Dansaert. En bit utanför staden ligger den klassiska i Formel 1-banan Spa-Francorchamps. I augusti varje år körs här ”Belgian Grand Prix” och är du på plats då kan du få en skymt av alla de snabbaste bilarna och bästa förarna.

Park och byggnader i Bryssel
Staden överraskar med sin charm.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris