Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Riga

pil
X

I den vackra storstaden Riga hittar du gröna oaser och välbevarad arkitektur. Här kan du uppleva en härlig mix av historia och modern kultur. På senare år har staden genomgått en stor förvandling och gamla trista kvarter har rustats upp och fått nytt liv. Här kan du unna dig en trevlig weekendsemester med det lilla extra. Priserna är nämligen relativt låga och ger dig bra valuta för semesterkassan. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Riga


Riga är Lettlands största stad och många reser hit för att njuta av en avkopplande weekend. Res hit med flyg eller båt och bo bekvämt på hotell med mycket karaktär. Stadens historia sträcker sig ända tillbaka till 1200-talet och under århundradena har området varit ockuperat av flera olika nationer. Detta har satt sin prägel och staden har idag en kosmopolitisk och mycket intressant atmosfär.

Vacker bebyggelse i Riga.
Staden är känd för sin vackra bebyggelse.

Trivsamma hotell i centrum
Med strax under 800 000 invånare är Riga Baltikums största stad och här finns något för alla. De flesta turister väljer att bo i centrala staden och här finns både stora, nybyggda hotellkomplex och anrika byggnader i bästa jugendstil. De riktigt gamla byggnaderna har ofta renoverats varsamt för att behålla så mycket som möjligt av sin ursprungliga karaktär.

Kyrka och träd.
Riga är en populär stad för weekendresor.

Imponerande arkitektur
Staden finns med på Unescos världsarvslista och i Gamla stan finns oerhört vackra byggnader. De tre bröderna är en rad pittoreska, medeltida hus och här finns också den imponerande Riga-domen från 1211. Denna medeltida kyrka är förmodligen Baltikums största och är ett omisskännligt landmärke i Gamla stan. Strax bortanför ligger också flera gator med jugendarkitektur.

Shopping, nöjen och god mat
De senaste åren har nöjeslivet vuxit explosionsartat och i Riga hittar du ett stort utbud av barer, restauranger, nattklubbar och cigarrklubbar. Prova spännande mat ur det kinesiska, italienska, thailändska eller franska köket, eller testa det lokala. Hotell Grand Palace är känt för sin restaurang med magnifik matsal och här kan du förföras av gnistrande sken av stearinljus som reflekteras i salens speglar.

Historisk byggnad i Riga.
Vandra runt bland historiska byggnadsverk.

I staden hittar du bra butiker och särskilt på Barona och Terbata iela. Här ligger stadens mest exklusiva modebutiker och det går att hitta både franska och italienska märken. Vill du handla prisvärt är det dock bärnsten, linnelakan, lädervaror och grovstickade tröjor du ska leta efter. Kanske vill du även prova en flaska lokalproducerat svart balsam, vilket är en likör baserad på olika medicinalväxter.

I Riga kan du unna dig kroppsbehandlingar, massage och skönhetsbehandlingar till mycket låga priser. Många bokar in en heldag och passar på att skaffa sig en helt ny frisyr. Marknadsplatsen Centralais Tirgus lockar med kaviar, kryddor och fina färskvaror. Förutom internationella klubbar med bra musik kan du besöka kasino och olika föreställningar. Dessutom bjuder staden ofta på intressanta evenemang och konstutställningar.

Historiska sevärdheter
Stadens historia sträcker sig tillbaka till 1200-talet och historien har satt sina spår. Många av Rigas gamla byggnader har smyckats med ett överflöd av klassiska hjältar och mytiska bestar, inspirerade av sagor och mytologiska berättelser. Den vackra ryskortodoxa kyrkan är sevärd liksom Domkyrkan från 1200-talet. I Riga hittar du även det lettiska Ockupationsmuseet med intressanta utställningar om Sovjetunionens och Nazi-tidens ockupationer av landet.

Äldre port i Riga
Äldre port i Riga.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris