Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Madrid

pil
X

Madrid är en väldigt populär stad och många åker hit på weekendresa. Staden är både vacker och lättillgänglig och här finns mycket att roa sig med. Förutom kultur och shopping kan du njuta av god mat och vin, ett hektiskt uteliv och många sevärdheter. Spanjorer älskar fotboll och här är det förstås Real Madrid som är favoriter. Välkommen hit och ladda batterierna du också! Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Madrid


Det har blivit allt populärare med weekendresor och Madrid är ett av Europas mest omtyckta resmål. Här finner du det bästa av allt Spanien har att erbjuda och det mesta finns inom bekvämt räckhåll. Fyll din vistelse med kultur och shopping och njut av stadens intensiva rytm. Utelivet är verkligen något utöver det vanliga på vissa uteställen är det hålligång hela natten.

Hus i Madrid
Madrid är en omtyckt stad för weekendresor.

Hotell med bra läge
De flesta som reser till Madrid väljer att bo centralt - nära nöjen, restauranger och sevärdheter. Välj gärna ett hotell med vackra rum, för ett trivsamt boende kan förgylla hela semestern. Här finns både moderna designhotell och eleganta, mer klassiska som ryms i anrika byggnader. Om du bor centralt har du nära till Puerta del Sol, Plaza Mayor och Gran Via.

Gator i Madrid
Blir du trött på att promenera kan du färdas med Metro.

Bästa sättet att förflytta sig i staden är att utnyttja Metron, men genom att promenera får du se mycket av stadens vackra byggnader. Palats och pampiga byggnader trängs med moderna skapelser och en arkitektur som ligger i framkant. Kanske är det just denna kontrast mellan gammalt och nytt som gör staden så intressant. Tänk på att ett bra hotell gör din weekendresa extra trivsam, så välj med omsorg.

Shopping, restauranger och nöjen
I de centrala kvarteren kan du kryssa dig fram mellan tapasbarer och affärer. Shoppingstråket Calle Serrano bjuder på högklassigt mode och exklusiva skobutiker medan Puerto del Sol är snällare mot plånboken. Vid Puerta del Sol ligger varuhuset El Corte Inglés och på gatorna Princessa och Gran Vía hittar du prisvärda butiker. Tapasbarerna är förstås något av stadens stolthet men här finns också internationella krogar och restauranger av varierande kvalitet.

Skulptur i Madrid
Strosa runt och beundra vackra skultpturer.

Madrid är känd för sitt uteliv och många nattklubbar stänger på morgonen. Spanjorerna själva väljer ofta att avsluta utekvällen med frukost ute, innan de går hem. Ofta anordnas olika kulturevenemang och vill du uppleva något genuint spanskt kan du besöka en flamencoklubb. Olika konstutställningar, föreställningar och konserter lockar besökare och här finns både teater, balett och kabaréer.

Sevärdheter i Madrid
I Madrid står topplaget Real Madrid i centrum och är du fotbollsfantast kan vi rekommendera en match på hemmaarenan Estadio Santiago Bernabéu. Besök även Pradomuseet som har Spaniens största samling av konst - som målningar av berömda konstnärer. Det pampiga kungliga slottet Palacio Real är en annan omtyckt sevärdhet. Här bor inga kungligheter, utan slottet används vid olika ceremonier.

Hus, blommor och fontän
Staden är känd för sin arkitektur.

Det medeltida torget Plaza Mayor användes en gång i tiden som tjurfäktningsarena, avrättningsplats och teaterscen. Idag är detta härliga torg fyllt med trevliga uteserveringar. Puerta del Sol är en given mötesplats och hela Spaniens mittpunkt. Härifrån mäts också alla avstånd i Spanien. Besök även den natursköna parken El Retiro, som ligger nära Pradomuseet. Förutom arrangerade stadsrundturer har du också möjlighet att åka med på längre utflykter under din weekendsemester.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris