Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Rom

pil
X

Italiens huvudstad Rom är ett omtyckt resmål för weekendresor. Välj bland ett stort antal hotell och kombinera den reslängd som passar dig. Hela staden präglas av historia och är ett måste för alla som uppskattar kultur. Promenera runt i staden och studera monument och pampiga sevärdheter och tillbringa sedan kvällen med att avnjuta en smakrik meny. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Rom


Den klassiska staden Rom lockar med ett unikt arv från romartiden och här hittar du bland annat det anrika Colosseum, som användes för teater, avrättningar och gladiatorspel. Denna amfiteater klassas som ett av världens sju nya underverk och är väl värt ett besök. I Rom finns även Vatikanstaten, med den berömda Petersplatsen och påvens residens.

Colosseum i Rom
Colosseum i Rom.

Trivsamma hotell med bra läge
I Rom finns det gott om hotell i olika prisklasser. Många väljer att bo i den centrala stadskärnan för att ha nära till restauranger, butiker och stadens historiska centrum. Barnfamiljer som uppskattar lugn och ro kan istället föredra ett boende lite utanför stadskärnan. Staden erbjuder många fina hotell med vacker interiör och ett trivsamt hotell kan verkligen förgylla hela vistelsen.

Skulpturer vid fontänen Radicchio
Skulpturer vid fontänen Radicchio.

De mest exklusiva hotellen hittar du i de inre delarna av stadskärnan vid den dess historiska centrum och finare kvarter. Flera av dem ryms i äldre, palatslika byggnader med utsökt interiör och här kan du förvänta dig högsta standard och service. I staden finns också mer prisvärda hotell för den som hellre spenderar pengar på shopping och nöjen. Tänk på att det är klokt att boka hotell i god tid om du har specifika önskemål kring ditt boende.

Historiska sevärdheter
Få städer har så många sevärdheter av historisk betydelse som Rom och här kan man verkligen uppleva en förgången tid. Staden rymmer många museer och berömda sevärdheter som Forum Romanum, Spanska trappan, Fontana di Trevi och Colosseum. Vatikanstaten är ett annat omtyckt besöksmål och i denna stat i staden kan du se både Peterskyrkan, Petersplatsen och de berömda Vatikanmuséerna.

Rom och Vatikanstaten
Vy över Rom och Vatikanstaten.

Rom är en av världens mest välbesökta städer och situationen kan ibland bli smått kaotisk. För en extra avgift kan du få köpa dig före i kön till Vatikanstaten och till andra sevärdheter. I staden finns guidade turer där du kan få lära dig mer om områdets historia. Många väljer att åka med på en spännande utflykt utanför staden till populära besöksmål som Neapel, Pompeji, Florens och Capri.

Nöjen, shopping och restauranger
I Rom finns utmärkt shopping och de mest kända gatorna är Via del Corso med omnjed. Här hittar du exklusiva designbutiker som Louis Vuitton, Prada, Armani, Fendi, Dolce & Gabbana, Gucci, Versace och Dior. Här finns många bra restauranger – särskilt vid Piazza di Spagna, Trastevere och Piazza Navona. Du kan förstås även besöka klassiska italienska kaffebarer med riktigt god espresso.

Fontana di Trevi
Fontana di Trevi.

I staden finns ett bra nöjesutbud och här kan du njuta av opera, teater och balett. Boka gärna biljetter i god tid om det är något särskilt du vill se. Nöjeslivet är hett och i Trastevere hittar du stadens bästa uteställen. Rom har två berömda fotbollslag; Lazio och Roma och många turister passar på att boka in en spännande match.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris