Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Gdansk

pil
X

Polska staden Gdańsk bjuder på en spännande historia och en helt fantastisk arkitektur. Dessutom lockar staden med prisvärd shopping och ett livligt nöjesliv. Att staden ligger på bekvämt avstånd gör inte saken sämre. Från Stockholm tar resan drygt en och en halv timme med flyg så staden är perfekt för weekendresor. Koppla av med god mat och dryck och upplev stadens charmiga atmosfär. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Gdansk


I Gdańsks promenadvänliga stadskärna hittar du både charmiga torg och många sevärdheter inom bekvämt gångavstånd. Här varvas lummiga parker med historiska monument, kaféer och populära shoppinggallerior. Staden är nästan helt sammanväxt med Sopot och Gdynia och tillsammans bildar de den så kallade Trojmiasto eller ”Trippelstaden”. En weekendresa hit är både avkopplande och roande.

Stadsmiljö i Gdansk
Gdansk är en omtyckt stad för weekendresor.

Hotell med fint läge
Många väljer att resa hit på weekendsemester och då är förstås ett bra hotell med centralt läge att föredra. Här finns både nyare hotell och sådans som ryms i anrika, historiska byggnader. Tänk på att ett bra boende kan förgylla hela vistelsen, så välj gärna med omsorg. Många av de finaste hotellen har fantastisk placering intill floden och från vissa rum har du utsikt över vattnet. Ofta erbjuder de extra service - som blommor och choklad eller frukost på rummet.

Gamla hamnen i Gdansk
Promenera i den mysiga, gamla hamnen.

Restauranger, nöjen och shopping
I Gdańsk kan du njuta av god mat och dryck. I staden finns många bra restauranger, barer och kaféer. Dessutom hittar du attraktiva klubbar och diskotek där det pulserande nöjeslivet pågår till långt in på nätterna. Redan under Hansa- och medeltiden var Gdańsk en viktig hamnstad och ett centrum för handel. Staden är alltjämt en betydelsefull plats och här kan du shoppa allt ifrån lokala produkter som bärnsten till internationella märkesvaror under din weekendsemester.

Äldre byggnader i Gdansk
Här finner du många unika byggnader.

Kulturlivet är väl utvecklat och särskilt populära är Baltic State Opera och Gdańsk Shakespeare Theatre. Gdańsk är en trivsam stad att strosa runt i och särskilt under sommarmånaderna. Då passar många turister även på att besöka badorten Sopot, som ibland kallas för Polens St. Tropez. Förutom en ljuvlig sandstrand och Europas längsta träpir finns här mysiga restauranger och ett rikt nöjesliv.

Konst och historiska sevärdheter
Det var i Gdańsk som andra världskriget inleddes och det var också här som kommunismens fall i Europa startade. Stadens unika historia har medfört att det idag finns ett stort antal historiska minnesmärken och sevärdheter. En av de mest berömda byggnaderna är den medeltida hamnkranen Zuraw. Här hittar du också Mariakyrkan, som är Europas äldsta tegelkyrka. Från dess topp utlovas en makalös utsikt över staden. I Birgittakyrkan kan du istället beskåda världens största bärnstensaltare. För den vetgirige finns mängder av museer med inriktning mot både konst, historia och bärnsten.

Mariakyrkan i Gdansk
Mariakyrkan i Gdansk .

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris