Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Så blir flygresan billigare

Publicerat 2021-05-17 16:11

Så blir flygresan billigare

Flygbiljetterna står ofta för en större del av utlandssemesterns kostnad. Att jämföra, planera i förväg och se på helhetskostnaden är vägar framåt för att hålla nere kostnaden på dessa biljetter. Men kom ihåg att det inte bara är flygbiljetterna som det går att spara pengar på. Genom att planera och se på olika möjligheter går det att få billigare boende, guidade turer och försäkringar på resan.

Så här får du billigare flygbiljetter.

Använd jämförelsesidor

Använd Flygresor.se, Supersavertravel eller liknande sidor för att jämföra priset på flygresor från ett mycket stort antal flygbolag. Det ”största misstaget” är nämligen att beställa biljetter från ett flygbolag av gammal vana utan att jämföra priset mot andra bolag.

Lär dig vad det bör kosta

Priset på flygbiljetter ändras dag till dag. Det kan därmed vara svårt att förstå vad som är billigt och vad som är dyrt. Genom att lära sig vad ett ”normalpris” är blir det lättare att söka efter det absolut billigaste resorna.

Använd bevakningsfunktionerna

Flera prisjämförelsesidor har bevakningsfunktion. Ange mellan vilka destinationer du vill resa, prisintervall, antal byten osv och få mail när det finns en resa som uppfyller dessa kriterier. Det är speciellt smidigt vid långresor som planeras minst ett år i förväg. Då finns det gott om tid att vänta in en ”prisdipp”.

Är enkelresa billigare en tur och retur?

I vissa fall kan det vara billigare att boka en enkelresa än en tur&retur. Detta inte minst om det är långt mellan datum för utresa och hemresa.

Var flexibel gällande datum och plats

Ju mer flexibel du är – desto lättare blir det att hitta billigare biljetter. Kan avresan ske någon gång under en månad, eller måste den ske ett specifikt datum? Kan du tänka dig åka från en mindre flygplats? Att flyga till/från de mindre flygplatserna brukar generellt vara billigare. Men kom ihåg då att räkna på transportkostnaden in till staden om det tillkommer.

Sök efter ”reor”

Det är relativt vanligt att flygbolag har ”kampanjer” då de släpper ett visst antal biljetter till kraftigt reducerat pris. Det gäller då att vara snabbt fram och veta exakt vad man är ute efter.

Boka alltid med kreditkort…

Flygbiljetten blir inte billigare med kreditkort – men säkrare. Skulle flygbolaget gå i konkurs och betalning skett kontant, eller via banköverföring, kan hela beloppet förloras. Har istället betalning skett med kreditkort behöver inte kreditkortsbeloppet betalas om ”varan eller tjänsten” inte levereras. I detta fall kommer alltså inte någon betalning behöva ske.

Dessutom ingår nästan alltid reseförsäkring i kreditkort. Exempelvis kan avbeställningsskydd ingå vilket därmed gör att denna extraavgift inte behöver betalas till flygbolaget.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter