Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Berlin

pil
X

Berlin är en perfekt stad för weekendresor och här hittar du ett enormt nöjesutbud och bra hotell. Staden är Europas största stad om man ser till ytan och här finns ett unikt kulturhistoriskt arv. De vackra husen och promenadstråken tilltalar turister i alla åldrar och staden gör sig kanske allra bäst på våren, när träden just slagit ut. Förläng gärna helgen, så hinner du se mer av Berlin. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Berlin


Att resa till Berlin är smidigt och många åker hit över en weekend för att ta del av stadens kulturliv. Här kan du besöka teatrar, konserter och föreställningar i världsklass. Den unika historian gör att det finns ett enormt utbud av sevärdheter. Besök exempelvis Alexanderplatz, Brandenburger Tor och Checkpoint Charlie. Upptäck staden till fots eller hoppa på en sightseeingbuss som tar dig till alla intressanta platser.

Brandenburger Tor i Berlin
Brandenburger Tor i Berlin.

Stort utbud av hotell
Berlin är en stor stad och här finns ett enormt utbud av hotell i skiftande kvalitet. Enklare budgetboenden varvas med prisvärda familjehotell och exklusiva lyxhotell. En bra hjälp när man ska välja är att läsa omdömen från tidigare gäster. De finaste och mest populära hotellen ligger i de inre delarna av stadskärnan, nära till shoppingstråk, restauranger och nöjesliv.

Vacker byggnad, Berlin
I staden finns många vackra byggnader.

Lyxhotellen håller mycket hög standard och härifrån har du ofta fantastisk utsikt över staden. Även om det är bekvämt att bo i centrum kan barnfamiljer ibland föredra att bo i ett lugnt och naturnära område utanför Berlin. Här finns pittoresk bebyggelse och goda kommunikationer in till centrala staden. Par brukar ofta föredra hotell med vackra rum och sviter - gärna med extra service som frukost på rummet.

Sevärdheter i Berlin
Berlin är en av Europas mest attraktiva städer och här finns mycket att se. Förutom självskrivna sevärdheter som Checkpoint Charlie, Brandenburger Tor och Berlinmuren hittar du flera spännande museer, som Muséumsinsel, Neues Museum, Bauhaus Archives – Museum of Design och Jewish Museum. Här kan du även besöka den kända allén Unter den Linden och Zoo Berlin med parken Tiergarten.

Restauranger, shopping och nöjesliv
Många av Berlins restauranger är prisbelönta och har högt internationellt anseende, men du kan även hitta prisvärda alternativ. Kulturlivet är mycket rikt och förutom teater och konserter kan du förgylla din weekendresa med högklassiga operaföreställningar. I staden hittar du mängder av bra barer och uteställen och partylivet är känt för att ligga i framkant.

Katedralen i Berlin
Den imponerande katedralen är väl värt ett besök.

Konstintresserade kan finna både konstmuseer och gallerier och mellan varven kan du slinka in på något mysigt kafé. Bästa shoppingstråken är enligt många Weinmeisterstrasse i Mitte och här kan du frossa i både konceptbutiker och vintage. Vid Kurfürstendamm finns också ett bra utbud av butiker, både för exklusiva märkesvaror och prisvärda alternativ.

Berlin i vinterskrud
Kring juletid pyntas staden med belysning.

Som turist kan du uppleva mycket på kort tid och ofta anordnas särskilda aktiviteter, som lifestyle-turer, kulinariska upplevelser för finsmakare och intressanta rundturer i staden. Staden är känd för sina många festivaler och med lite tur kan du pricka in en just den helg som du besöker staden. Ibland är trycket extra stort så boka gärna hotell i god tid för att försäkra dig om ett bra rum.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris