Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Lissabon

pil
X

Weekendresor blir allt mer populära och Lissabon är ett omtyckt resmål för turister i alla åldrar. Det är enkelt att ta sig hit och i staden finns ett bra utbud av trevliga hotell. Trots att staden har en rik historia och vackra byggnader upplevs den ändå som modern. Här hittar du många sevärdheter och ett fartfyllt nattliv. De portugisiska stränderna lockar till sol och bad och här kan du shoppa exklusivt mode. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Lissabon


Den charmiga staden Lissabon lockar allt fler besökare och många väljer att åka hit över en weekend. Den portugisiska rivieran är ett semesterparadis och här kan du uppleva både sol och bad på vackra stränder, månghundraårig kultur och exklusiv jetset-atmosfär. Matkulturen är rik och här kan du låta dig väl smaka. Som om inte det vore nog finns även några av Europas bästa golfbanor i området.

Lissabon i Portugal
Lissabon är ett utmärkt resmål för weekendresor.

Bekväma hotell med bra läge
Lissabon ligger vackert vid floden Tejos strand och eftersom den är byggd på sju kullar har staden kuperad terräng. De flesta väljer att bo i centrum eller Baixa, med närhet till alla sevärdheter, restauranger och butiker. De finare hotellen har ofta utsikt mot vattnet och med lite tur kan du få rum med balkong eller terrass. Stadsdelen Bairro Alto är lugn och andra populära områden är Rossio & Restauradores, Tram och Chiado.

Hus vid floden Tagus.
Hus vid floden Tagus.

Nöjen, shopping och restauranger
I Bairro Alto hittar du många restauranger och butiker. Området är framför allt känt för sina speciella fadorestauranger. Fado betyder öde och anspelar på en önskan eller längtan till det som aldrig blev av. Kopplingen till sjöfarten är tydlig och middagen ackompanjeras av sång. I Bairro Alto finns även det berömda portvinsinstitutet Solar do Vinho do Porto. Som gäst kan du prova över 250 olika sorter och köpa med dig dina favoriter hem.

Bélem-tornet i Lissabon
Bélem-tornet i Lissabon.

Stadens moderna nattliv finns vid den långa kajen i Doca-området. Här finner du mängder av pubar, barer, diskotek och restauranger. Den vackra avenyn Avenida da Liberdade sträcker sig från Rossio och Praca do Resturadores och norrut mot parken Eduardo VII. Vid denna gata hittar du stadens mest exklusiva butiker med kläder från kända modehus. Shoppingstråket Chiado på Avenida da Roma är också populärt, liksom de enorma köpcentrumen Columbus och Amoreiras.

Upptäck stadens sevärdheter
Under en weekend gäller det att hinna se så mycket som möjligt. I området finns många nöjen och attraktioner, som det stora kasinot, golfbanor och möjlighet till fina båtturer. São Jorge-borgen med anor från den moriska tiden bjuder på en pampig utsikt över staden och de medeltida kvarteren nedanför - Alfama – är smala och folkliga. Staden är vacker och många tillbringar timmar med att promenera runt i olika kvarter.

Hus i Lissabon
Promenera runt bland charmiga hus.

Populära besöksmål är den gamla viktorianska hissen Elevator de Santa Justa vid Rossio, Musea de Marinha (Sjöfartsmuseet), Torre de Belem, Gulbenkianmuseet, Museu Nacional dos Coches (vagnmuseet), Jardim Zoológico och Jardim Botânico. En bit från staden finns badorterna Estoril och Cascais och hit tar du dig enkelt med lokaltåg. Cascais fiskmarknad är berömd och här säljs färsk krabba, svärdfisk, tonfisk och hummer direkt från havet. Välkommen att besöka vackra Lissabon du också!

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris