Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Bologna

pil
X

Den italienska staden Bologna är ett perfekt resmål för weekendresor. Här kan du ta del av ett historiskt kulturarv och en väl utvecklad matkultur som inte lämnar någon oberörd. Bologna är huvudstad i den rika jordbruksregionen Emilia Romagna och här hittar du vackra byggnader, skulpturer och andra kulturskatter. Här kan du även njuta av en äkta Spaghetti Bolognese. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Bologna


Bologna är en populär stad för weekendresor och här kan du se fram emot en semester fylld av kulturupplevelser. I denna rika stad finns eleganta arkader och gamla hus som är en verklig fröjd för ögat. Många förknippar staden med konst och museer men här hittar du också Europas äldsta universitet. Bologna är utsedd till Italiens kulinariska huvudstad och här kan du njuta av utsökt mat och dryck.

Bologna
Den historiska staden Bologna.
Hotell med fint läge

De flesta som besöker staden för en weekend väljer att bo i stadens kärna och någon av de äldre stadsdelarna. Hotellen ryms ofta i gamla byggnader och vissa är rent palatslika. Stilen är ofta typiskt italiensk, med romantiska textilier och dekorativa tapeter. Många par väljer att boka ett lite finare rum eller svit och ofta kan hotellet erbjuda extra service som blommor och choklad eller frukost på rummet.

Vy över Bologna
Bologna är en perfekt stad för weekendresor.

Shopping, nöjen och restauranger
Bologna är varm och välkomnande och det är ingen slump att livsnjutare från hela världen söker sig hit. Staden anses ha Italiens främsta kök och här kan du avnjuta ett enormt utbud av fina viner och goda, italienska rätter. Här serveras delikatesser som färsk pasta, parmesanost och parmaskinka. Förutom trevliga små trattorior eller krogar hittar du även världsberömda Michelinrestauranger.

Vy över Bologna
Staden har en unik karaktär.

Bologna är huvudstad i regionen Emilia-Romagna och här erbjuds shopping i världsklass. Förutom exklusiva modebutiker ligger här en mängd små butiker och konstgallerier. Här finns även världens äldsta universitet (grundat år 1088) och som det anstår en studentstad hittar du ett imponerande uteliv med biografer, barer, klubbar och diskotek.

Sevärdheter och aktiviteter
I de äldre stadsdelarna hittar du makalösa byggnader, som 1300-talsbasilikan San Petronio vid torget Piazza Maggiore, Palazzo Comunale och Fontana del Nettuno. Stadskärnans bebyggelse är medeltida och byggd i karaktäristiskt tegel. När finns också nära fyra mils arkader av sten, som skyddar mot både sol och regn. Klimatet är behagligt och många väljer att besöka Bolognas slottsträdgårdar under sin weekendresa. Sommartid arrangeras här både opera, teater och konstutställningar.

Piazza Majorises i Bologna
Piazza Majorises.

Staden stoltserar med både operahus och en musikalisk akademi. Bolognaskolan är en berömd konstnärlig inriktning
och här kan du besöka konsthallar och museer, som stadsmuseet Pinacoteca Nazionale. Staden ligger inbäddad på den bördiga Po slätten mellan de floderna Savena och Reno. Det är bara ett par timmars resväg från andra berömda städer som Florens, Venedig och Milano. Med hyrbil kan du enkelt ta dig fram och många väljer att göra dagsutflykter utanför staden.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris