Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Alla weekendresor till Madeira

pil
X

Den vackra ön Madeira lockar med natursköna upplevelser och ett härligt klimat. Det klassiska resmålet har på senare år genomgått en stor ansiktslyftning och här finns läckra hotell, kasino och utmärkt shopping. Ön kännetecknas av frodig grönska och ett magnifikt landskap med branta stup och omtyckta vandringsleder. Läs mer

Ändra sökning
Sök weekendresa
Priserna avser 2 personer.
Matchade 0 av
totalt 0 resor

Vi hittade tyvärr inga weekendresor som matchade dina kriterier :(

Madeira


Ön ligger nordväst om Kanarieöarna, men rent geografiskt anses den tillhöra Afrika. Madeira är en självstyrande portugisisk region som till största delen lever på turism. Därför kan du förvänta dig en välkomnande och gästvänlig attityd. Ön är lugn och harmonisk och rätta platsen för både livsnjutare och finsmakare.

Huvudstaden Funchal
Den mysiga huvudstaden Funchal är känd för sin charm och i den renoverade gamla stan finns en mängd bra restauranger och barer, vid sidan av butiker, matmarknaden Mercado dos Lavradores och folkliv. Här finns även Cristiano Ronaldos museum – CR7 Museum, som lockar många besökare varje år.
Funchal
Huvudstaden Funchal på avstånd.

I Funchal finns många bra hotell med centralt läge mitt i stadskärnan och alternativ med lugnare läge strax utanför. Utbudet av butiker är stort, men ganska utspritt. Madeira Shopping i São Matinho och Forum Madeira i Lido-området är två exempel på shoppingcenter med stort sortiment. I Funchal kryllar det av skoaffärer och här finns den berömda skogatan Rua dos Tanoeiros.
Kuperat landskap
Madeira är en bergig ö med branta sluttningar

Härliga naturupplevelser
Santo da Serra är ett litet resmål uppe i bergen och här har du naturen utanför dörren. Här finns möjlighet till ridturer och närhet till de fina golfbanorna Porto Bay Serra Golf och Clube de Golf Santo da Serra. På helgerna arrangeras byns berömda marknad och det är även bekvämt avstånd till byn Machio och in till huvudstaden Funchal. På ön finns även möjlighet till tennis, canyoning, klättring, delfinsafari, dykning, sportfiske och vindsurfing.

Jardim Atlantico är en mycket bra utgångspunkt för att upptäcka Madeiras natur och sevärdheter. För att enklare kunna ta dig fram på ön rekommenderar vi att du bokar en hyrbil innan avresa. Den står då och väntar på dig på flygplatsen när du anländer. Den mest avlägsna platsen på hela Madeira är den lilla byn Prazeres och här finns bara stillhet och natursköna vyer så långt ögat når. Biltrafik och gatubelysning existerar inte på den här delen av ön.
Torg i Santa Cruz
Mysigt torg i Santa Cruz

Att åka linbana med bergbanan till byn Monte är nästan ett måste när man befinner sig på Madeira. Utsikten är slående och längst upp finns en sagolik, botanisk trädgård. Runt om på ön finns även ett antal vinodlingar och vingårdar man kan besöka, för provsmakning och guidad tur. Några av de mest populära hittar du i Camara De Lobos.

Bad och avkoppling
Nära havet råder ett maritimt klimat med behaglig temperatur, men uppe i bergen kan det vara kyligare. Förutom Machico och Calheta är det ont om sandstränder på Madeira, men istället finns det havsbad och lyxiga swimmingpooler. De två stora stränderna är mycket omtyckta och med hyrbil går det enkelt att ta sig från staden Funchal.
Strand i Funchal
Det är ont om sandstränder på Madeira.
Många hotell har fina spaanläggningar. Ponta do Sol betyder ”Solpunkten” är ett omtyckt område med lantliga omgivningar och fantastisk utsikt över havet. Här finns hotell som erbjuder både pool, lyxiga spabehandlingar, liksom restauranger med utsökt mat. Andra omtyckta resmål är Estreito da Calheta, Santa Cruz och Santana.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter

Filtrera sökning
Resebyrå
Antal stjärnor
Pris