Logotyp
logotyp
Laddningsanimation

Söker...

Träningsresor allt mer populära

Publicerat 2017-01-17 10:15

På senare tid har träningsresor blivit omåttligt populära och fler och fler väljer att kombinera avkoppling med motion och träning.

Att träna på sin semester är inget nytt i sig, men på senare år har utbudet blivit mer attraktivt och tilltalande. Välj mellan färdiga paket och resor där du själv kan plocka ihop just det som intresserar dig. Populära träningsresor är exempelvis cykelresor till Italien, yoga-resor till Thailand och golf- eller ridsemester i Spanien. Många väljer även att resa till storstäder som New York eller Barcelona - med goda möjligheter till löpning.

- Trender kring resande är kopplade till trender i samhället i stort och hälsotrenden har ju under senare år blivit allt starkare. Det är därför inte oväntat att resor med tema träning och hälsa ökar i popularitet, och syns allt mer i media och resebolagens utbud. Det är också en typ av resa som karaktäriseras av stark koppling till individen vilket stämmer med samhällstrenden i form av ett allt mer individualiserat samhälle där individens behov är i fokus, säger Maria Lexhagen, turismforskare vid Mittuniversitetet.

Just att kombinera miljöombyte med aktiviteter man tycker om och mår bra av ger resan ett stort mervärde. Att slappa i poolen efter ett ansträngande pass ökar känslan av välbefinnande och just då är det lätt att känna att "det här är jag värd nu". Pulshöjande aktiviteter har förstås en främjande inverkan på kropp och själ och därför finner många dubbelt nöje med sin semester.

Topplistor

Populära weekend-resmål

Populära avreseorter